Stoptobertip: de weddenschap

Hier in Salland wil graag horen of en hoe mensen ertoe komen te stoppen met roken. Vandaag een goede tip :de weddenschap.

Interessant? Deel het artikel

Schoenen hardlopen

Maar dan niet zo maar een weddenschap: een dubbele weddenschap, die ook nog eens in het teken van roken staat.

‘In het teken van roken’ moet je lezen als datgene wat je op de weddenschap zet, moet een relatie hebben met roken. Dat je bijvoorbeeld gaat trainen voor een van de vijf kilometers hardlopen van het Salland Cross Circuit. Of dat je een keer mee gaat met een Cliniclown (wat al wel wat spannender is). Of dat je een stevig bedrag schenkt aan een fonds dat roken probeert te voorkomen.

De ‘dubbele weddenschap’ houdt in dat je een maatje zoekt die ook rookt en er ook mee wil stoppen. Met hem of haar sluit je die weddenschap af. Hij/ zij moet ook iets op de weddenschap zetten, in relatie tot roken.

En nu komt het: als iemand uit de weddenschap toch weer begint met roken, moet hij/zij niet alleen de inzet van de weddenschap inwilligen, maar moet de ander dat ook doen. Dus jij zet in op het Salland Cross Circuit. Als jij dan toch weer begint met roken, dan moet de tegenpartij ook een keer ergens de vijf kilometer gaan lopen.
En andersom.

Naar het schijnt is vooral die laatste een stevige hobbel om weer te beginnen. Omdat je ook een beslissing neemt met gevolgen voor de ander.

Wij van HierinSalland hebben geen idee of dat psychologisch of sociologisch allemaal klopt, maar onze tipgever meldt dat zowel hij als zijn tegenpartij op die manier nu al een half jaar van het roken af zijn en dat er voor hen beiden ook geen dwang meer lijkt te zijn weer aan de verslaving toe te geven.

Een half jaar was ook de tijd die ze elkaar gegeven hadden voor deze weddenschap. Daarna was die verlopen.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Gosse: Protest

Lees verder »

Thijs Poelhekke las een verslag

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *