Stoppen met roken? Doe mee aan Stoptober

Interessant? Deel het artikel

stoptober

Ook dit jaar is het op 1 oktober weer tijd voor Stoptober. In deze landelijke campagne wordt Nederland opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Met succes, want elk jaar doen tienduizenden mensen mee aan dit stopmoment. Ook GGD IJsselland promoot deze landelijke campagne.

Tijdens deze achtste editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan om te stoppen met roken. Hieronder ook een groot aantal bekende Nederland; zo zijn o.a. Hans Klok en Patricia Paay dit jaar de ambassadeurs van Stoptober. De kans dat deelnemers definitief stoppen met roken is groot: onderzoek van Amsterdam UMC toonde aan dat 74% van de deelnemers stopt. 50% rookt na drie maanden nog steeds niet.

Opvallend is dat deze percentages vijf keer hoger liggen dan een stoppoging zonder hulp. Zo blijkt ook dat er tegenwoordig meer mensen stoppen met roken op 1 oktober dan met de goede voornemens op 1 januari. Dit komt vooral omdat mensen vaker blijvend stoppen als ze dit tegelijkertijd met andere mensen doen.

Ook meedoen?

Rokers die mee willen doen, kunnen zich nu al inschrijven via de website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.