Steeds meer duurzaam-keurmerk in de supermarkt, maar dat is ook wel een beetje marketing

Het 'keurmerk Duurzaam' doet het goed in de supermarkt. Maar dat komt ook omdat je dat keurmerk al krijgt als het allemaal nog niet zo veel voorstelt hoe duurzaam het betreffende product is.

Interessant? Deel het artikel

kip @px here

We kopen steeds meer duurzamere producten, althans producten met een duurzaam keurmerk. 21% Van de totale foodomzet wordt gerealiseerd door producten met een duurzamer keurmerk. Dat is voor de koper overigens altijd niet eens een bewuste keus. Neem kip. Dat is straks alleen maar meer met een beter leven-keurmerk te krijgen. Beter leven is voor de kip een stap voorwaarts van wat we haar nu gunnen, dat is nog weer wat anders dan een goed leven.

Een kip voor jouw vlees op bord wordt een kleine twee maanden oud, in Overijssel lukt het ons om een miljoen kippen te houden. We draaien er dus zes miljoen per jaar door. Zo’n leven kan al snel een beter leven worden. Maar je ziet het niet, want je kijkt niet in de stallen. En velen van ons denken dat een scharrelei het beste ei is, maar dat is juist de minst duurzame. Scharrel-ei is een marketingtruc.

Het Beter Leven Keurmark is van de dierenbescherming. Je kunt een, twee of drie sterren krijgen. Een ster stelt nog niet zo veel voor en wet- en regelgeving maat dat er veel al vanzelf onder valt. Daarom hebben vier van de vijf eieren een duurzaam-kenmerk, maar moet je toch echt naar biologisch, als je drie sterren in huis halen. Vis is ook voor 80% van een duurzaam-keurmerk voorzien. Koffie en thee komen tot vijftig procent.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.