Statiegeld op blikjes (omdat het helpt)

Interessant? Deel het artikel

martels statiegeld petfles

In 2023 komt er statiegeld op blikjes frisdrank en bier. Bij inleveren krijg je 15 cent terug. Het aantal weggegooide blikjes moet daarmee dalen. Landen om ons heen hebben al bewezen dat dat werkt. Statiegeld op petflesjes bewijst dat ook. Het statiegeld is ingevoerd nadat de markt – zoals verwacht – zelf niet tot een oplossing kwam het zwerfvuil terug te dringen. Het moest zeventig procent minder worden, het werd 25 procent meer. In die vertragende tussentijd is het milieu dus flink extra vervuild.

– Jaarlijks worden 2 miljard blikjes verkocht.
– Jaarlijks worden 150 miljoen blikjes zo maar weggegooid.
– Sinds de invoering van statiegeld op petflesjes wordt bijna 90% ingeleverd.

Maurits von Martels verlaat in maart in de Tweede Kamer. Een van de punten die hij nog wilde bereiken was deze statiegeldregeling!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.