Start Green Teams: op weg naar duur­za­me zorg

Afgelopen week was het de Week van de Duurzaamheid. In het Deventer Ziekenhuis werden hiervoor Green Teams opgezet om de volgende stappen richting duurzame zorg te zetten. Het doel? Verduurzaming in het ziekenhuis verder vormgeven en uitrollen.

Geen link naar partner

Interessant? Deel het artikel

bermix-studio-m0hz75hjXEo-unsplash

De Nederlandse zorgsector is verantwoordelijk voor zo’n 7 procent van de nationale uitstoot aan broeikasgassen. De noodzaak om over te gaan op verduurzaming is beschreven in de Green Deal Duurzame Zorg. Zorginstellingen, bedrijven en overheden hebben hierin beloofd de CO2 uitstoot voor 2030 met de helft te verminderen. Het doel voor  2050 is klimaatneutraal.

Het Deventer Ziekenhuis heeft nu ook de eerste stappen gezet. Momenteel kijken ze vooral naar het gebruik van materialen en verpakkingen. Daar valt nog winst te behalen, vooral op de OK en de IC. In de nabije toekomst komt er ook scholing beschikbaar met betrekking tot duurzaamheid in de zorg. 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.