Start bouwkaveluitgifte nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte

De gemeente Raalte start na de zomer met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. Het gaat om 14 kavels voor vrijstaande woningen, 14 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 10 kavels voor rijwoningen. SallandWonen gaat 24 huurwoningen bouwen.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230724 plan Franciscushof foto

Wethouder Alexander Kreule: “Ik ben blij dat we nu de eerste kavels uit kunnen geven. Zodra er meer bekend is over het moment waarop het hele terrein bouwrijp is, geven we ook de overige kavels uit.” De gemeente geeft de eerste 38 bouwkavels via loting uit in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat je als koper, eventueel samen met de medebouwers, zelf een aannemer kiest om mee te bouwen.

Hoe gaat de kaveluitgifte?

  • Informatiebijeenkomst
    Op maandag 18 september is er een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn welkom bij het HOFtheater in Raalte. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of er één of meerdere rondes zijn. Het tijdstip volgt na aanmelding via de mail.

Aanmelden informatiebijeenkomst

 

  • Inschrijven
    De uitgifte van de 38 kavels (14 vrijstaande woningen, 14 twee-onder-een-kapwoningen en 10 rijwoningen) gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 18 september inschrijven via het inschrijfformulier op de website. Inschrijven kan tot en met 4 oktober 2023.
  • Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op woensdagavond 11 oktober bij het HOFtheater. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft de eerste keuze voor een kavel.

Over het nieuwbouwplan

Tussen de N35 en het al gerealiseerde deel van Franciscushof ligt het nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. Deze woningbouwlocatie in Raalte bestaat uit vier deelgebieden en biedt ruimte aan totaal 171 woningen. In deze eerste fase geeft gemeente Raalte kavels uit in deelgebieden de Erven en het Eiland.

Voorbereidende werkzaamheden

Het bouwrijp maken van Franciscushof Zuid start na de zomer. Dat houdt in dat bouwstraten, riolering en kabels en leidingen voor elektriciteit, water en internet worden aangelegd. In het najaar worden de eerste bomen en bosschages gekapt, zodat er straks gebouwd kan worden. Voor elke gekapte boom wordt er op een andere plek in het nieuwbouwplan een nieuwe geplant (herplantverplichting). Tussen de N35 en de woningen komt een geluidswal en bijbehorend geluidsscherm. Dit is naar verwachting eind 2024 gereed.

 

Meer informatie klik hier

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *