Spiritualiteitscafé Heilig Kruis: Wanneer wordt wandelen pelgrimeren

Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis, organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur, religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie. Op 9 november ben je weer welkom.

Interessant? Deel het artikel

heilig kruis

Het Spiritualiteitscafé van parochie Heilig Kruis houdt op woensdagavond 9 november a.s. In De Schalm in Mariënheem een thema avond ‘Wanneer wordt wandelen pelgrimeren?’ Deze avond vertelt Jaap van der Vinne (reisleider Camino Portugues en wandelcoach) over dit onderwerp en laat hij beelden zien van zijn caminoreizen.

Steeds meer mensen ontdekken het wandelen. Werd eerder wel eens een ‘ommetje’ in de buurt gelopen, nu lopen steeds meer mensen langere afstanden, meerdaagse wandelreizen en sommigen gaan op pelgrimstocht. Wat is pelgrimeren en wat is er anders aan dan wandelen?  Een veel gehoorde uitspraak is:  “Ik ging als wandelaar op weg, maar ik kwam als pelgrim terug”.  Daarmee wil men zeggen dat – gewild of ongewild – onderweg toch een spirituele snaar is geraakt.

Waar

Deze inspirerende avond wordt gehouden op woensdagavond 9 november a.s. in De Schalm, Nijverdalseweg 30, 8106 AD Mariënheem. Er is ruimte voor vragen en om ervaringen/gedachten rond dit thema te delen

Wanneer

Woensdagavond 9 november, inloop: 19.15 uur. De avond start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur.

Kosten

De kosten bedragen  €7,50 p.p. inclusief koffie en thee.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 3 november via email adres  secretariaat@parochieheiligkruis.nl  . Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen.

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *