Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Interessant? Deel het artikel

1123

Speeltuinen zijn een belangrijke plek voor de gezondheid en veiligheid van kinderen, omdat ze een veilige omgeving bieden om te spelen en plezier te hebben. Het behoud van de netheid en gezondheid van deze speeltuinen speelt echter een cruciale rol bij het voorkomen van de verspreiding van ziekten en infecties onder kinderen.de rol van de burger en de rol van de gemeente.

 

In de afgelopen dagen heeft deze speeltuin in het mooie dorp Olst, gelegen aan de Enkweg, een zeer schokkende aanblik geboden. Het was ongelofelijk en walgelijk om de vuiligheid en rotzooi te zien op een speellocatie die speciaal is ingericht voor kinderen.

Er werden luiers gevonden, gevuld met vuil en ontlasting op de glijbaan en verder andere rommel die overal in het park verspreid lag. Dit ongewone tafereel verbaasde veel lokale bewoners en bezoekers die het park gebruiken om plezier te hebben en recreatieve activiteiten met hun kinderen te doen.

Volgens sommige getuigen leek deze situatie twee dagen lang voort te duren zonder dat iemand tussenbeide kwam.

Het belang van het behoud van een schone en gezonde omgeving komt duidelijk naar voren in dergelijke gevallen. Het achterlaten van rommel en vuilnis in openbare ruimtes is niet alleen een fatsoenskwestie, maar kan ook leiden tot de verspreiding van ziekten en infecties onder kinderen en bezoekers.

 

Het is belangrijk dat mensen zich houden aan hygiëne en netheid, vooral in speeltuinen die gemeenschappelijke ruimtes zijn voor amusement en vermaak. Gemeenschappelijke parken betekenen vanzelfsprekend dat iedereen zich verantwoordelijk moet voelen voor het behoud van de netheid. Het park behoort niet toe aan één persoon, maar aan de hele gemeenschap. Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen voor het schoon houden van deze gebieden en het voorkomen van rommel.

 

Hoewel de rol van de gemeente bij toezicht en schoonmaak belangrijk is, moeten burgers ook hun rol spelen in het behoud van de netheid van openbare parken. De gemeente kan ondersteuning, begeleiding en monitoring bieden, maar de primaire verantwoordelijkheid ligt bij iedereen.

Over het algemeen moet de speeltuin aan Enkweg een veilige en schone plek zijn om van vrije tijd en spelen voor kinderen en gezinnen te kunnen genieten. Het is belangrijk dat iedereen zich inzet voor het behoud van deze prachtige omgeving voor de huidige en komende generaties.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Arend- Jan Loozeman: What- Love

Lees verder »

Drie rozen

Lees verder »