SP en huurders maken zich zorgen om huur in coronatijd

Interessant? Deel het artikel

huurders lenka

Salland Wonen wil dat de huur betaalbaar blijft, maar zal de aangekondigde huurverhoging niet stoppen, die mededeling had directrice Marijke Kool aan huurders van Salland Wonen die samen met de lokale SP de huurverhoging in de tijden van corona een halt wil toeroepen.

“We verhogen sociaal, conform de inflatie, meer kunnen we op dit moment niet doen,” zegt Marijke Kool. “Wel willen wel een oogje in het zeil houden voor mensen die het vanwege financiële problemen niet redden, maar dan moeten ze zich bij ons melden”, voegt Judith Schutte, manager Wonen van Salland Wonen.

Huurder Jan Boksebeld: “Salland Wonen moet meer de kleur bekennen! Ze moet achter haar huurders gaan staan door openlijk de verhuurdersheffing te bekritiseren. Of samen met andere corporaties het lef hebben die heffing niet af te dragen!” De verhuurdersheffing is een heffing van corporaties aan ‘Den Haag’. “Asociaal beleid,” vindt een huurder van Ceintuurbaan: “Er zou meer naar huurders geluisterd moeten worden.” Dat zou via Salland Wonen naar Den Haag kunnen doorsijpelen. “Voor velen huurders gaat het grootste deel van hun inkomen naar woonlasten. Maar alternatieven zijn er niet, want kopen zit er vaak niet in. Wonen moet eerlijker en betaalbaarder. Corporaties moeten samen met huurders strijdbaar optreden”, vindt een huurder van Roggegerstraat.

De SP pakte tijdens haar bezoek ook een klacht op richting de huurdersvereniging van Salland. Miranda Slinkman: “Die moet ons vertegenwoordigen aan de tafels waar het beleid gemaakt wordt, waar de hoogte van de huur bepaald wordt. Maar ik zie ze niet! Dat ze nota bene in een pand van Salland Wonen zitten, wekt alleen maar wantrouwen. Het zou zo fijn zijn als de huurdersvereniging meer in contact is met haar huurders. Want wat weten ze nu eigenlijk over wat onder de huurders leeft?

Huurder en SP’er Guus van Riel: “We willen zo graag dat Salland Wonen met ons op de barricades staat! Nu zien we moet lede ogen aan dat de sociale huursector vernietigd wordt.”

Lenka Pitrmanova, voorzitter SP Raalte, Olst en Wijhe: “De sociale huur is van ons allen en daarom moeten we er voor opstaan. Niet tegenover elkaar, maar samen met de corporatie en de huurders ons inzetten voor een eerlijk woonbeleid. Want zoals het nu gaat, met die marktwerking volgens de ideologie van de VVD, dat is desastreus! Wonen lijkt geen recht meer, maar een luxe…”

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.