Laatste berichten Partnerbijdrage

Meer berichten

eelerwoude vergroening bedrijventerreinen

Eelerwoude: Bedrijventerreinen bieden kansen voor verduurzaming

Stel je een industrieterrein voor: asfalt, beton en bedrijfshallen. Groen staat alleen maar in de weg. Dat kan anders, zegt Eelerwoude. Een industrieterrein zou eigenlijk een groene, gezonde en productieve werkomgeving moeten zijn, met aandacht voor klimaatadaptatie, de biodiversiteit en het welzijn van als burgers.

Lees verder »

Edwin Broekman leader

LEADER Salland gaat weer open èn verwelkomt coördinator Edwin Broekman

Leader Salland staat aan de vooravond van de nieuwe openstelling: naar verwachting kunnen nieuwe aanvragen vanaf 2 april formeel worden ingediend. De Leadergroep roept initiatiefnemers op om zich nu alvast te melden met mooie plannen.

Lees verder »

bos herfst boom

Subsidieregeling ‘Meer bos in Overijssel’ verlengd tot 2024, nu ook toegankelijk voor grote ondernemingen

Grondeigenaren in Overijssel die bos willen aanleggen kunnen ook in 2024 gebruikmaken van de subsidieregeling ‘Meer bos in Overijssel’. Het is eenvoudiger geworden om de subsidie aan te vragen. Daarnaast kunnen grote ondernemingen nu ook subsidie aanvragen, zoals terreinbeherende organisaties.

Lees verder »

unive sinterklaas mantelzorg

Mantelzorg verlenende kinderen halen Sinterklaascadeautje op bij Univé

Marjet uit Heino is mantelzorger. Ze zorgt voor Wouter. Marjet is 22. Wouter is haar twee jaar jongere broer. Die heeft het syndroom van Down.

Lees verder »

foto px here voedselbank

Voedselbank heeft extra aandacht voor kinderen in Sinterklaastijd

Dankzij de Raalter Uitdaging en Univé kunnen kinderen waarvan de ouders aangewezen zijn op de Raalter Voedselbank een extra cadeautje in de schoen verwachten.

Lees verder »

Een zeer gevarieerd programma deze week in het HOFtheater Raalte

Regionale ondernemers worden geïnterviewd door Willem Verdaasdonk, cabaretiére Marjolijn van Kooten maakt psychiatrisch cabaret op een humoristische wijze en laat graag het Raalter publiek lachen, Pink Floyd The Band speelt een fenomenale tribute en er is muzikaal cabaret met Maartje & Kine die het Raalter popkoor MuSing heeft uitgenodigd om een aantal songs samen te spelen.

Lees verder »

Stoppende boeren moeten eerst hun wensen formuleren en pas daarna naar het geld kijken

Eelerwoude adviseert over alle onderwerpen die met ons landschap te maken hebben. “Een agrariër die overweegt te stoppen, adviseren wij eigenlijk eerst heel goed bij zichzelf te rade gaan hoe hij zijn toekomst ziet. Dat hoeft niet persé te leiden tot de financieel meest voordelige optie. Stoppen met je bedrijf heeft immers veel meer voeten in aarde, waarbij waarde niet altijd in geld uitgedrukt hoeft te worden.”

Lees verder »

SCP: Hoge verwachtingen van nieuw kabinet, maar weinig vertrouwen

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen verslag uit over haar Continu Onderzoek Burgerperspectieven.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

Jantje Beton: ‘We zijn onze kinderen ziek aan het maken; het medicijn is buiten spelen’

Bevlogen ambtenaren en enthousiaste experts kleuren BOSSdag 2023, een evenement voor bevordering van het buitenspelen voor kinderen.

Lees verder »

screenprint enwatvinniedan

HierinSalland begint talkshow met Jeroen te Wierik als gastheer

Watvinnie is de naam van de talkshow die HierinSalland samen met Azerty begonnen is. Geen waan van de dag. Maar gasten in de bank die over een centraal thema praten, maar ook over zichzelf.

Lees verder »

Rotary Water Festival: samen werken aan voldoende, veilig en schoon water

We stevenen af op een wereldwijde watercrisis, met grote humanitaire, economische en ecologische gevolgen. Toch kunnen we samen het tij nog keren. Om daaraan bij te dragen organiseert Rotary op 8 juli het Water Festival, waar inspirerende sprekers en experts, in een ontspannen en hoopvolle sfeer, vertellen over de urgentie én de oplossingen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.