Meer berichten

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

Jantje Beton: ‘We zijn onze kinderen ziek aan het maken; het medicijn is buiten spelen’

Bevlogen ambtenaren en enthousiaste experts kleuren BOSSdag 2023, een evenement voor bevordering van het buitenspelen voor kinderen.

Lees verder »

screenprint enwatvinniedan

HierinSalland begint talkshow met Jeroen te Wierik als gastheer

Watvinnie is de naam van de talkshow die HierinSalland samen met Azerty begonnen is. Geen waan van de dag. Maar gasten in de bank die over een centraal thema praten, maar ook over zichzelf.

Lees verder »

Rotary Water Festival: samen werken aan voldoende, veilig en schoon water

We stevenen af op een wereldwijde watercrisis, met grote humanitaire, economische en ecologische gevolgen. Toch kunnen we samen het tij nog keren. Om daaraan bij te dragen organiseert Rotary op 8 juli het Water Festival, waar inspirerende sprekers en experts, in een ontspannen en hoopvolle sfeer, vertellen over de urgentie én de oplossingen.

Lees verder »

Nooit meer vervuilen: hoe de chemie water schoner kan lozen dan innemen

Van Remmen UV Technology uit Wijhe houdt zich bezig met het zuiveren van water middels technologie. Welke problemen komen op ons af m.b.t. ons oppervlaktewater?

Lees verder »

Kinderen: stop eens wat grond in je mond!

De spelmakers + ruimtedenkers van OBB hebben een zwaarwegend argument om veel meer groen te creëren: in de grond zitten miljarden bacteriën die ons gezond houden. De stichting Bac2nature heeft daar veel kennis over. Er is een direct verband tussen micro-organismen in de grond en de kwaliteit van ons immuunsysteem.

Lees verder »

Extra filter op je kraan voor beter drinkwater, goed idee?

Influencers op Instagram promoten massaal het gebruik van filters. Niet voor foto’s dit keer, maar voor kraanwater. Een extra filter op je kraan zou namelijk zorgen voor veiliger en gezonder drinkwater. Klopt dit? En wat voor filter zou je dan moeten gebruiken? Research & Development manager Kaspar Groot Kormelinck van Van Remmen UV Technology uit Wijhe legt het uit.

Lees verder »

Energietip: gebruik geen drinkwater als je geen drinkwater nodig hebt

Ons drinkwater is zo goedkoop, we spoelen er zelfs de wc mee door… Dat kan ook wel anders hoor!

Lees verder »

Ton van Remmen

Salland deze week: Waarom de waterschapsverkiezingen over miljoenen mensenlevens gaan

Ons oppervlaktewater zit vol met medicijnresten, zo vol en zo ziekmakend dat daar in 2050 meer mensen aan sterven dan aan kanker nu!!!

Lees verder »

Wat moet je met je kraanwater?

Van Remmen UV Technology uit Wijhe houdt zich bezig met (drink)waterbehandeling en publiceert regelmatig interessante artikelen op HierInSalland.

Lees verder »

We moeten gemeentelijk afvalwater zuiveren tegen waterschaarste

Droogte dwingt ons na te denken over ons watergebruik: minder gebruiken, maar ook meer zuiveren. Van Remmen UV Technology in Boerhaar denkt mee.

Lees verder »

Hallo Herfst

Boswandelingen, herfstbladeren verzamelen en een traktatie voor je tuin: een heerlijke frisse regenbui. Na een droge en hete zomer kan dit seizoen wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen! Maar eerst blikken we nog even terug op een geslaagde zomer.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.