Meer berichten

Kinderen Basisschool Oostenwind Raalte actief op weg naar de Insectenweek

Jezelf tien weken lang onderdompelen in de wereld van insecten, dat is wat de kinderen van basisschool Oostenwind gaan doen. En HierinSalland wordt af en toe op de hoogte gehouden.

Lees verder »

watvinnie sabine jason

Watvinnie over het belang van lezen, maar vooral ook over het plezier in lezen!

Als kinderen al lezen, snappen ze steeds minder wat ze lezen. Hoe lossen we dat op? HierinSalland ging daarover in gesprek met Sabine Tielenius Kruythoff, directrice van Bibliotheek Salland en Jason Fredrick van Eunen van nieuwsgierigdenken.

Lees verder »

Foto van site Kitty, Daisy and Lewis

Denne is benieuwd welk pareltje hij dit jaar ontdekt op Ribs en Blues

Denne maakt ieder jaar een nauwgezet schema voor wat hij wil zien op Ribs en Blues. Een eigen timetable als het ware. De pareltjes treft hij vaak op Deltastage.

Lees verder »

marius jaspers nat schaap

Dagklad: Natte schapen

Dagklad columnist Marius Jaspers verbaast zich over vochtige doekjes die catastrofaal zijn voor waterzuivering.

Lees verder »

Biodiverse voorjaarsmarkt bij Decohof in Hoonhorst

Op 20 mei voorjaarsmarkt bij Erf Decohof in Hoonhorst, een (bio)divers aanbod uit de buurt.

Lees verder »

Herman Holtmaat: Gemeente, kom in actie! Bouw voor onze jongeren

Nu nadenken over de groei-opties van buurtdorpen is te laat en niet nodig, stelt Herman Holtmaat, voorzitter van LuttenbergWoont. Om jongeren in het dorp te houden en dus de leefbaarheid te redden moet de gemeente niet nog weer onderzoeken, maar huizen gaan bouwen. Holtmaat tegen de wethouder: “Kom op Alexander Kreule, maak je woorden waar.”

Lees verder »

berlijnse muur pxhere

Gosse Jongstra: Naakt

Columist Gosse Jongstra hoopt wereldvrede te bereiken, wanneer dictatoriale leiders naakt gaan tuinieren met elkaar of de legers voortaan naakt de oorlog ingaan.

Lees verder »

Kamervoorzitter wil niet dat de PVV extreem rechts wordt genoemd.

Kamervoorzitter wil niet dat de PVV extreem rechts wordt genoemd.

Lees verder »

eetbaar OW teken vangen

Lezing Holstohus Olst over tekenbeten en veilig wandelen in het groen

Stichting Eetbaar Olst Wijhe organiseert een lezing over hoe tekenbeten te voorkomen of er mee om te gaan. Deze voordracht wordt gehouden door Olstenaar professor Willem Takken.

Lees verder »

ribs & blues ansley lister

Aynsley Lister vervangt Popa Chubby op Ribs & Blues Raalte

Popa Chubby heeft zijn Europese tour moeten afzeggen om gezondheidsreden. De boekers van Ribs & Blues hebben op het laatste moment toch een uitstekende vervanger gevonden in de Britse bluesgitarist Aynsley Lister en band!

Lees verder »

CdK aan LTO: Tuurlijk ondersteun ik jullie promopraat niet, ga maar anders boeren!

Nadat boeren geregeld en bedreigend het plein voor het provinciehuis in Zwolle bezetten, bakten ze er van de week zoete broodjes met een goodwillcampagne. Namens de koning trapte de commissaris van de provincie met open ogen in de reclamestunt en stond glimlachend naast een misleidend spandoek. HierinSalland onderschepte de brief die CdK Heidema hád moeten schrijven waarom hij er níet bij zou zijn.

Lees verder »

zwolse theater de spiegel

Enorme aftelklok op Theater de Spiegel in Zwolle

Sinds zondagavond 12 mei 18:00 uur is hij niet te missen. Rijd je rustig over de Burgemeester Drijbersingel langs Theater de Spiegel, dan word je verrast door een enorme aftelklok op de zijkant van het gebouw.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.