Laatste berichten Nieuwsbrief HierInLuttenberg

Meer berichten

Hasan Kaddour: Kinderen in oorlogstijd

Journalist, schrijver en DamastInSalland columnist Hasan Kaddour schreef weer een aangrijpend artikel over kinderen en oorlog.

Lees verder »

Wegversmallingen buitengebied werken niet, maar voor andere opties is geen draagvlak

De wegversmallingen in het buitengebied van de gemeente Raalte helpen niet tot nauwelijks. Automobilisten rijden heel iets zachter als ze de versmalling passeren, maar na de versmalling geven ze gewoon weer gas.

Lees verder »

De natuur van september

In de appgroep ‘wat doet de natuur nu dan’ gaan zulke mooie foto’s rond dat de vraag opkwam er een kalender van de maken. Voorlopig houden we het bij een maandoverzicht.

Lees verder »

Van ‘home’ naar ‘escape’ tijdens Happen & Snappen in het Dorpshuus Heino

Samen spelletjes spelen én veel leren over de digitale wereld.

Lees verder »

Plaatnportret: ‘Hello Darkness’ van Shocking Blue

Muziekkenner Leo van Krukkert uit Luttenberg heeft weer een pareltje tevoorschijn getoverd deze week. Hello Darkness van Shocking Blue. Met video met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Europese Hof: Houding Nederlandse staat tegenover pesticiden-verbod deugt niet

Toelatingsbeleid pesticiden door het Nederlandse College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) deugt niet volgens het Europese Hof. Er moet wel degelijk rekening worden gehouden met alle recente wetenschappelijke publicaties, ongeacht de bron.

Lees verder »

Harry Vossen: Kunstveevoederfabriek

Vóór de gemeenteraadsverkiezingen van begin vorig jaar werd een brief aan de campagnevoerders op de Grote markt in Raalte uitgedeeld. Enthousiaste reacties alom. Oh, wat leuk dat u met ons meedenkt… enz. Goed zo dacht ik , dankuwel, dat moet gaan werken!

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Consuminderen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over consuminderen.

Lees verder »

The HillBilly Moonshiners waren in Luttenberg

Een prachtige zaterdagavond aan het einde van de zomer, een geweldige locatie; amfitheater Het Lommerrijk midden in Luttenberg, een volle tribune met trouwe fans en folk-liefhebbers en een band die er zin in heeft!

Lees verder »

Joa Joa snapt wel dat de N35 niet aangepakt wordt

Joa Joa snapt wel dat de N35 niet aangepakt wordt.

Lees verder »

Roswyde Burgman, weer benoemd tot directeur-bestuurder HOFtheater Raalte

De raad van toezicht van het HOFtheater heeft Roswyde Burgman (weer) benoemd tot directeur-bestuurder van het HOFtheater per 1 december.  Burgman heeft het theater in Raalte  succesvol door de coronaperiode geloodst en aan het einde daarvan een ontwikkelplan neergelegd voor de toekomst. Anderhalf jaar geleden vertrok ze naar Concordia, een organisatie voor beeldende kunst, theater, film en cultuureducatie in Enschede.

Lees verder »

Bakken vol fruit veranderen in pakken vol sap!

Columniste Jenneke van Doesburg keek haar ogen uit bij de Welsumse Sapmobiel in Lutteberg.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.