Meer berichten

Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag

In ons schrijfproject in samenwerking met De Linde schrijven leerlingen deze week een brief aan de koning. Natuurlijk gaan we er voor zorgen dat die brieven ook echt bij Willem Alexander terecht komen!

Lees verder »

‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Raalte

De gemeente Raalte introduceert ‘Kamers met Aandacht’; een nieuwe tijdelijke woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar  die niet (meer) thuis bij ouders of verzorgers of in een zorginstelling kunnen of willen wonen, maar ook (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Stichting Kamers met Aandacht zoekt namens de gemeente kamers in de particuliere sector voor deze jongeren.

Lees verder »

pastoor verweij haarle

Emeritus pastoor Verweij vierde zijn 50-jarig priesterjubileum en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan

Woensdag 21 februari werd in het Laarmanshuis te Haarle het 50-jarig priesterjubileum gevierd van emeritus pastoor Jan Verweij. Het bestuur wilde hier uit dankbaarheid uitgebreid aandacht aan besteden en ging op zoek naar een passend cadeau.

Lees verder »

Bijzondere Bosnische avond in het Holstohus Olst

Als je in onze samenleving in Oost-Salland rondkijkt, vind je jezelf als een ambachtsman van damast die overal gouden draden ontdekt. Dit was duidelijk voor mij tijdens mijn ontmoeting en interview met een andere gouden draad toegevoegd aan het Damasten weefsel van onze Sallandse gemeenschap: de Bosnische Almira Sabirovic. Op 19 april kun je kennismaken met haar kookkunsten in het Holstohus in Olst.

Lees verder »

Drie rozen

Prachtige observatie van columnist Hasan Kaddour bij het wegbrengen van zijn dochter naar de kinderopvang.

Lees verder »

Recensie film “The Old Oak”

De film The Old Oak draait op dit moment in Mimik in Deventer. Het gaat over Syrische vluchtelingen die neerstrijken in een nogal kansarm dorp in Engeland. Hasan Kaddour, Syrisch vluchteling, neergestreken in Olst, werd door een vriend op de film gewezen. Hij zat ik aan het scherm gekluisterd, vanaf de eerste scène tot de laatste!

Lees verder »

Daisy en Enina

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: drie verhalen over de Kerstdagen

Het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Colin (VSO De Linde Deventer) leert verhalen vertellen met de pictoschrijver

Hasan Kaddour, journalist van Stichting Hier in Salland uit Olst is een ervaren en enthousiaste ‘verbinder.’ Voor VSO De Linde te Deventer en In combinatie met zijn platform Damast in Salland startte hij een interessant project op om schrijven en lezen op school te stimuleren.
Het mooie verhaal dat we deze keer hebben uitgekozen is van Colin de Weerd, een -jarige leerling van VSO De Linde School, hij schreef dit verhaal met behulp van de Pictoschrijver, De Pictoschrijver maakt van teksten met het Picto Semi Schrift, een ondertiteld beeldschrift dat helpt bij het leren spreken in zinnen en bij het leren lezen.

Lees verder »

Fondsenfestival Overijssel in Dalfsen

Heb je een idee voor je dorp of je buurt, maar geen aanknopingspunten voor financiering? Kom dan op 17 november naar het Fondsenfestival Overijssel in De Trefkoele Dalfsen.

Lees verder »

Joke Proper: Rotan of riet

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper kocht eindelijk de stoel die ze al zo lang wilde hebben.

Lees verder »

Joke Proper: Kukident

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper met een gouden (of parelwitte) schoonmaaktip.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.