Soepcafé Olst deelt soep uit tijdens IJsseltheaterfietstocht

Zaterdag 27 mei vindt de eerste dag plaats van de IJsseltheaterfietstocht. Op dezelfde dag wordt ook weer het maandelijkse Soepcafé georganiseerd. Beide organisaties besloten dit te combineren. Vandaar dat het Soepcafé op 27 mei uitgebreid is: ’s middags vanaf 16.30 uur kunt u bij de Goede Buren (binnen of buiten) nagenieten van de IJsseltheaterfietstocht onder het genot van een kopje soep. En ’s avonds om 18.00 uur begint ook het gewone maandelijkse soepcafé, met soep, salade en een nagerecht.

Interessant? Deel het artikel

foto soepcafé april

Het Soepcafé wordt gerund door vrijwilligers, met als doel een gezellige en voedzame avond te creëren en voedselverspilling tegen te gaan. Of je nu jong of oud, rijk of arm bent, alleen of samen komt, iedereen is welkom. Ook gezinnen zijn van harte welkom. Neem vooral je vrienden, buren mee!
Van overgebleven groente, fruit en zuivel van de Plus (producten die net-niet-meer-verkoopbaar zijn, maar nog steeds van prima kwaliteit) maken de vrijwilligers van het Soepcafé een heerlijke maaltijd. Op deze manier wordt er minder voedsel weggegooid. Duurzaamheid en gezelligheid gaan hand in hand.
Zoals altijd vindt het Soepcafé, plaats in de Goede Buren (verzamelplaats voor duurzame initiatieven) aan de Hendrik Droststraat 22-A. In de middag is het een in- en uitloop vanaf 16.30 uur. Voor het soepcafé van de avond zijn de deuren vanaf 17.45 uur open. Om 18.00 uur wordt dan het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten, waaronder de huur van de ruimte.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *