Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain!

We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid.

Interessant? Deel het artikel

urgenda Climate Chain
© The Climate Chain

Wat?

De langste human chain in Nederland ooit: de grootste verbinding van mensen in Nederland voor meer klimaatactie.  

Voor wie?

Voor iedereen die meer en snellere actie wil om ontwrichtende klimaatverandering te voorkomen.

Waar en wanneer?

Op zondag 23 juni om 14:00 uur op een kustlocatie bij jou in de buurt.

SLA DE HANDEN INEEN!

Aanmelden

Waarom The Climate Chain

De tijd dringt. De aarde warmt steeds sneller op, met alle gevolgen van dien. Mens, plant en dier worden bedreigd door toenemende extreme weersomstandigheden. Ondanks alle mooie voornemens, doen we toch te weinig, terwijl we veel meer kunnen!  

Het Nederlandse klimaatbeleid is ontoereikend om ons deel te doen voor het beperken van de mondiale opwarming tot 1,5 graad en biedt te weinig bescherming voor de biodiversiteit. Er is bovenal meer actie nodig. Geen woorden, maar daden. 

The Climate Chain in het nieuws

Meedoen

We zijn los! De inschrijvingen voor The Climate Chain zijn nu geopend. Je kan je via deze link aanmelden voor een kustlocatie van jouw voorkeur, zodat we er samen voor zorgen dat er straks langs de Nederlandse kustlijn een kilometerslange human chain wordt gevormd.

We hebben de kustlijn vanaf Hoek van Holland in Zuid-Holland tot aan Lauwersoog in Friesland opgedeeld in vakken. Elk vak is een kilometer. Je kan je via de kaart op deze website aanmelden voor het vak waar jij en je familie, vrienden of collega’s willen gaan staan. De kaart laat dan zien voor welke vakken al genoeg mensen komen, en waar er nog meer mensen nodig zijn. Claim snel jouw favoriete kustlocatie!

Aanmelden is simpel: Klik bovenaan op ‘Meedoen’. Selecteer dan een van de kustvakken door te klikken op het poppetje op de kaart. Je kan dan klikken op ‘Aanmelden’ en krijgt alle informatie te zien voor dat stukje strand, zoals strandopgangen, strandpaviljoens en afstand tot een parkeerplaats of de trein. Onderaan de pagina kan je je inschrijven voor het vak van jouw keuze!

Wil jij je extra inzetten voor The Climate Chain? Meld je dan aan als Chain Maker! Je helpt dan me om ervoor te zorgen dat op jouw stukje strand of dijk alles in goede banen verloopt. Je kan je opgeven als Chain Maker door bovenaan te klikken op ‘Vrijwilliger worden’.

Tot zondag 23 juni bij The Climate Chain!

Bron: The Climate Chain

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

3 gedachten over “Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain!”

  1. Avatar

   Allemaal vanuit het oosten met de auto naar de Nederlandse kust. Voor de ‘climate chain…’ (Waarom heet het geen klimaat ketting? Dat klinkt ws niet zo lekker. )
   Goed voor het klimaat… En ook een lunchpakketje mee in een broodtrommel of plastic zakje met een wit sluitstripje van plastic en metaal. En natuurlijk een paar plastic flesjes water of blikjes fris mee.
   Denk dat Timmermans ook wel vanuit het verre Limburg naar toe gaat en er tussen gaat staan. Die vindt het toch zo fijn om mensen die bang zijn, vast te houden. En dan is de ketting meteen een stuk langer.

 1. Denne van Knöldert
  Denne van Knöldert

  Nou Krukkert en Blikkie, wat een gekkigheid. Ik lees nergens dat die mensen die iets willen doen tegen de vervuilende systemen van de fossiele industrie bang zijn. Ik denk zelfs dat ze vrolijk en blij in het leven staan in de weet dat het zoden aan de dijk zet wat ze doen.

  Bang zijn de ouders van kinderen in Luttenberg die hun kroost met de speelgoedtrekker naar school stuurden als protest tegen de veranderende boerentoekomst. Bange Luttenbergers die hun kinderen voor het karretjes spannen van gifboeren die vol gas verder willen op de doodlopende weg. Aan het eind daarvan dan weer huilie huilie doen… Of al eerder met parkinson van de arbeidsongeschiktheid trekken.

  Zouden die activisten trouwens niet met de trein gaan Raymond? Heb je hun lunchpakketje wel eens goed bekeken? En hun herbruikbare drinkbekers met lekkere kruidenthee? Er is in de wereld wel meer te koop dan bij de Coop.

  Timmermans zal inderdaad wel blij zijn met een lange ketting. Maar laten we ook constateren dat de shit waar we met dit land in zitten niet door hem komt, niet door D66 en niet door andere linkse partijen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.