Sip Bokaal 2022…..voor Ton Strien!

Op de tweede vrijdag in maart is tijdens de traditionele kerstbijeenkomst van de Herensocieteit v/h de Nuts Neut uit Olst voor de 14e keer de Sip Bokaal uitgereikt.

Interessant? Deel het artikel

sipbokaal

regent Eilerts is op voordracht van een zeer bekwame jury en in overleg met de naamgever, oud journalist en correspondent Sip Lubbers, de bokaal, behoudens de corona jaren, vanaf 2008 elk jaar uitgereikt. Om genomineerd te worden voor de zeer gewilde Sip Bokaal moest de persoon zich in de Olster, regionale en/of landelijke media op een positieve manier onderscheiden en zich opwerpen als promotor van Olst.

Naast bijna alle leden van de Societeit waren ook een groot aantal oud-ontvangers van de Sip Bokaal aanwezig, die in een in kerstsfeer omgetoverde Eettapperij in Welsum genoten van de laatste uitreiking.
Door de actie “Kick Out Regenten” is de structuur van de Herencocieteit begin dit jaar veranderd, waarna Sip Lubbers en de jury gezamenlijk hebben besloten om de bokaal nog eenmaal uit te reiken.

Unaniem werd oud-burgemeester en oud-beschermheer van de Societeit Ton Strien genoemd als laatste ontvanger van de Sip Bokaal. Ton Strien zorgde in 2022 niet alleen voor lezenswaardige verhalen in de media, maar bleef ook tot de laatste minuut van zijn ambt burgervader en de regenten van de Societeit van adviezen voorzien. Daarnaast heeft Ton Strien vanaf 2008 elk jaar op uitmuntende wijze en met zeer veel waarderende woorden de uitreiking van de Sip Bokaal tot één van de hoogtepunten van het jaar gemaakt.
Terecht dat de voorzitter van de Jury Reint Eilerts de verraste Ton Strien op onnavolgbare wijze toesprak en de bokaal overhandigde. Overigens kreeg de laatste winnaar van de Sip bokaal nog wel een bijzondere opdracht mee. Binnenkort leest u daar meer over!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *