Sherwyn Williams was het liefst voor Trinidad, maar vanuit Wijhe is hij nu voor Portugal

Sherwyn Williams uut Wijhe was op het komende WK het liefst voor Trinidad & Tobago, maar die doen dit keer niet mee. Die ene keer dat ze er wel bij waren was Sherwan razende reporter en stond zijn broer Dennis Lawrence op het veld. "He scored the goal that qualified us for the world cup in 2006 in Germany!”

Interessant? Deel het artikel

Sherwin (rechts) en zijn prof-voetballende broer kort voor de kwalificatiewedstrijd tegen de VS, "de wedstrijd die we wonnen en de VS uitschakelden voor het WK in Rusland in 2018".
Sherwin (rechts) en zijn prof-voetballende broer kort voor de kwalificatiewedstrijd tegen de VS, "de wedstrijd die we wonnen en de VS uitschakelden voor het WK in Rusland in 2018".

Anton Kleine Schaars afgelopen weekend op Twitter: “De Derby Wijhe92 – Overwetering is geëindigd in 1 – 3. Een verdiende overwinning voor de bezoekers uit Olst. Wijhe had wel de kansen, maar er is een voetbalwet…”

Die IJsselderby, had die anders kunnen lopen als Sherwyn Williams in de selectie terecht was gekomen? We zullen het nooit weten. Sherwyn is wel twee keer wezen trainen bij Wijhe92, maar die tweede keer was de opkomst niet geweldig. “Ik wil mijn tijd graag zo goed mogelijk besteden, dus toen heb ik besloten dat avontuur verder niet aan te gaan.”

Sherwyn komt uit Trinidad & Tobago. Hij is zijn Caribische vaderland ontvlucht en is nu in Salland, in Wijhe, aan het inburgeren. Vandaar dat we met DamastinSalland kennis maakten, Damast, onderdeel van HierinSalland, stelt zich namelijk tot doel dat Sallanders elkaar leren kennen. Want als je elkaar kent, heb je begrip voor elkaar.

Sherwyn was journalist in Trinidad, hij had er een eigen talkshow op de radio, iedere ochtend van 6 tot 10 en als reporter interviewde hij onder andere “minster Leo Beenhakker, hij was de coach van ons nationale team toe we ons voor het eerst en tot op heden voor de enige keer plaatsten voor het WK.” Sherwyn heeft een hoge pet op van Beenhakker. Maar als we wat verder doorvragen, moeten we vooral een hoge pet op hebben van zijn broer! “Dennis Lawrence. He scored the goal that qualified us for the world cup in 2006 in Germany.”

Volgens de verslagen over de allesbeslissende play-off voor het WK Bahrein – Trinidad & Tobago kon je verwachten dat the Soca Warriors niet verder zouden komen dan de groepsfase: “In Bahrein won de ploeg van bondscoach Beenhakker met 0-1 in een wedstrijd waarin beide landen vooral bewezen dat ze weinig te zoeken hebben op een mondiaal eindtoernooi. De wedstrijd bitter tegen. Met name de thuisploeg kon geen moment duidelijk maken hoe het in vredesnaam mogelijk was dat ze zo dicht bij kwalificatie voor het WK gekomen zijn. Uit een corner van Dwight Yorke kopte verdediger Lawrence zijn land al vroeg in de tweede helft verdiend op voorsprong.”

Trinidad & Tobago had er toen al een hele reeks wedstrijden op zitten, tegen de Dominicaanse Republiek, tegen buurlanden St. Vincent/Grenadines en St. Kitts and Nevis, maar ook tegen Mexico, de VS, Costa Rica, Guatemala en Panama.
Halverwege die kwalificatie stond het er slecht voor, werd Don Leo binnengehaald en die zegevierde. Dankzij de broer van Sherwyn, Dennis Lawrence heeft er nog een eigen wikipedia-pagina aan over gehouden.

Sherwyn is trouwens niet van plan ‘ons’ Nederlands elftal aan te moedigen tijdens het komende WK. “Ik ben fan van de Italianen, maar die hebben zich niet geplaatst. Maar ik ben ook fan van Ronaldo, dus voor de komende WK ga ik fan zijn van Portugal.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *