Shampoo in vlokken vervoeren scheelt 80% transport

Interessant? Deel het artikel

shampoo

Ondertussen bij de buren

Marley’s Amsterdam maakt ’s werelds eerste shampoo-vlokken. Het gaat om vlokken met alleen de werkzame stof van shampoo. Thuis voegt de gebruiker zelf kokend water toe, zodat toch de vloeibare shampoo ontstaat die men gewend is. Marley’s is nieuw bij Yaviva. Pieter Hofland, oprichter van de groothandel in natuurlijke cosmetica: “Hierachter zit zo’n goed verhaal, dit duidelijke concept spreekt me enorme aan. Daarom denk ik dat dit de eerste keer is dat een dergelijk product het echt kan gaan maken.”

Dat is niet persé een Sallands duurzaamheidsverhaal. Maar het is er wel een dat als voorbeeld voor anders denken kan dienen. Je koopt de koffie ook in bonen en doet er thuis water bij. Anders denken, omdenken, leidt vaak tot nieuwe inzichten.

Hofland: “Dit is gewoon heel goede shampoo. Marley’s combineert eigenlijk de voordelen die shampoobars en normale shampoo’s bieden. Je hoeft er niks op in te leveren. En het unieke is dat de shampoo’s zonder water vervoerd worden. Vier van de vijf auto’s met verzorgingsproducten is normaliter gevuld met water. Marley’s doel werd dus om het transport met 80% te verminderen. Tegelijkertijd dringen ze hiermee het plasticgebruik drastisch terug. Marley’s adviseert namelijk om de versgemaakte shampoo over te gieten in een oude shampoofles of een andere herbruikbare fles. Hiermee gaan ze single use plastic tegen.”

Pieter geeft aan dat Marley’s Yaviva al eens eerder benaderd had, maar toen stond het merk echt nog in de kinderschoenen. “Ze waren toen nog maar net bezig. Toen dit merk nog een keer voorbij kwam besloten we er mee aan de slag te gaan.” Marley’s is ontwikkeld door drie studenten. Zij volgden de minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende een half jaar werden zij ondersteund om hun eigen onderneming door de start-upfase te loodsen. De opleiding wordt afgesloten met een elevator pitch en de winnende pitch werd gehouden door Marley’s Amsterdam.

Het gaat om een volledig natuurlijke shampoo zonder palmolie, SLS, parabenen en microplastics. De shampoo van Marley’s is verkrijgbaar in drie varianten:

  • Blauw: Mandarijn & Lavendin
  • Oranje: Eucalyptus & Groene klei
  • Geel: Honing & Wierook

Er IS ook een conditioner in ontwikkeling is, eveneens waterloos.

Bekijk hier de instructievideo:

Voor meer informatie:

Pieter Hofland
Yaviva
Kwekerijweg 2B
3709 JA Zeist
0343 755287
info@yaviva.nl
www.yaviva.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.