Sfeervol openluchtconcert met harp bij Natuurlijk Huus

Interessant? Deel het artikel

natuurlijk huus marja harp eigen foto

Ook het tweede ‘Concert voor de Aarde’ bij ’t Natuurlijk Huus was bijzonder sfeervol. Marja de Jong verzorgde het concert voor een publiek van zo’n twintig mensen.

Toen Marja de Jong aan de rand van het voedselbos haar eerste songs ten gehore bracht, had je het gevoel in de middeleeuwen op het plein van een kasteel terecht te zijn gekomen. Dat kwam ook door de ukelele waarop ze zich zelf begeleidde. Later ging ze ook over op harp. Haar repertoire beschrijft Marja zelf als Old, Folk en Swing in Nederlands, Duits en Grieks.

’t Natuurlijk Huus startte vorig jaar met een ‘ceremonie voor de aarde’, verzorgd door Mariska Dalfsen, die daarmee een Peruaanse traditie naar Salland bracht. “Het voelde zo goed om samen stil te staan en je dankbaarheid op een mooie manier te uiten aan alles wat de aarde geeft, dat het naar meer smaakte”, zegt Agnes Heethaar.

Marja de Jong bracht haar compositie ‘Trilogie voor de Aarde’ ten gehore. Met Notre Terre vertolkte ze een klacht over hoe we ondankbaar omgaan met de aarde. Met een Spaanse ode liet ze zien en voelen hoe je met groene ogen naar de aarde kunt kijken. En met een Engels danklied besprak ze de schoonheid van de aarde.

Agnes Heethaar zegt desgevraagd dat er volgend jaar weer een openluchtconcert georganiseerd gaat worden. “Ik denk er over dan met jongeren uit Salland zelf iets op poten te zetten. Dus als er vanuit die hoek interesse is kunnen ze zich al vast melden.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.