Serieuze energiebesparingen voor Sallandse ondernemers met Energie Support Salland

Interessant? Deel het artikel

energiescan bedrijven

Wellicht denk je als ondernemer dat je het energieverbruik van je bedrijf goed in beeld hebt. De ervaring leert dat er vaak tal van verborgen ‘verspillingen’ zijn die een energierekening elke maand toch nog onnodig liften. Met de energiescan van Energie Support Salland zie je direct wat er nog aan besparingen te behalen is. Van simpele kleine ingrepen, zoals het opnieuw afstellen van klimaatsystemen, tot structurele proces-aanpassingen die zichzelf binnen 5 jaar makkelijk terugverdienen. Het is alleen nog maar een kwestie van doen. Met een beetje hulp is dat nu makkelijker dan ooit.

Door de gemeente Raalte

De energievakmannen van Energie Support Salland maken een complete energiescan het gebouw, de processen, de verlichting en ICT. En dit is echt maatwerk, een volledige scan van jouw bedrijf! De bevindingen worden verwerkt in een rapport met een concreet besparingsadvies. Dit advies richt zich op ‘instant-verbeteringen’ (Quick Wins) en voorstellen voor de korte termijn (minder dan 5 jaar). Als ondernemer kun je hiermee overwogen investeringsbeslissingen maken. De insteek is praktisch zodat je er direct mee aan de slag kunt. Binnen een maand is het rendement zichtbaar.

Een investering die rendeert
De resultaten van de inmiddels 12 gescande bedrijven liegen er niet om (zie infographic). Vergeleken met het oude verbruik is er een gemiddelde gas- en elektriciteitsbesparing mogelijk van rond de 30%. De energievakmannen helpen je de besparingen ook echt te realiseren. Met hun advies, plan van aanpak, offerteservice en begeleiding ga je gericht op je besparingsdoel af. Energie besparen was nog nooit zo makkelijk.

Waarom een energiescan?
– Direct rendement
– Aantrekkelijke subsidies en leningen
– Inzicht in energie-kritische bedrijfsonderdelen
– Routekaart voor een meerjarig energieplan
– Ontzorgen bij de uitvoering
– Makkelijker voldoen aan de energieplicht

Ook een scan of meer informatie over de procedure en de mogelijkheden?
Kijk op www.energiesupportsalland.nl/

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.