Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Raalte over toekomstige ontwikkeling bedrijventerreinen

In Raalte en haar buurtdorpen zien we momenteel een enorme toename van economische bedrijvigheid. Vele met name lokale ondernemers slagen erin om hun bedrijf verder uit te breiden of te ontwikkelen. De werkgelegenheid is daardoor de afgelopen tijd in Raalte flink toegenomen. Er is op dit moment vrijwel geen kavel meer op de bedrijventerreinen van de gemeente beschikbaar.

Interessant? Deel het artikel

De Zegge Raalte bedrijventerrein

Dit heeft tot gevolg dat alle kavels op de Zegge VII in Raalte zijn uitgegeven en de kavels die recent in Heino en Heeten beschikbaar kwamen al weer vrijwel volledig zijn ingevuld. Dit betekent dat alle ruimte voor industriële ontwikkeling nu is uitgegeven.

Vragen aan het college van B&W

Vraag 1 Hoe gaat college met deze ontwikkelingen om?

Vraag 2 Wanneer is het college van plan te komen met nieuwe voorstellen als het gaat om het al of niet uitgeven van nieuwe kavels voor industriële ontwikkeling?

Vraag 3 Om snel in te spelen op de ontwikkelingen en tot gedragen beleid te komen, zonder dat we ongewenste vertraging oplopen. Anders riskeren we dat  industriële ontwikkeling tot stilstand komt.

GemeenteBelangen vraagt het college op korte termijn een rond- de- tafel gesprek te plannen en met voorstellen te komen waarbij de raad keuzes kan maken en kaders mee geeft als het gaat om verdere industriële ontwikkeling van Raalte en de buurtdorpen.

Is het college hier toe bereid?

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.