Samen zorgen we voor meer groen in de buurt: Gemeente Raalte sluit aan bij Steenbreek

Gemeente Raalte heeft zich aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen met Steenbreek en de inwoners gaat de gemeente de strijd aan met verstening in de gemeente. Zo zorgen ze voor minder tegels en vervangen dit door groen. Een groene omgeving betekent een gezonder leven, meer ruimte voor natuur en een betere omgang met de veranderingen in het klimaat.  

Interessant? Deel het artikel

st steenbreek

Stichting Steenbreek biedt ondersteuning bij het vergroenen van onze gemeente en de acties die hierbij horen. Denk hierbij aan acties zoals de ‘Tegel eruit, plant erin’ in de Wilgensingel, geveltuintjes aanleggen en de tegel-ophaalservice van 2022. Binnen deze samenwerkingen zetten beide partijen zich volop in om de gemeente klimaatadaptief in te richten en te vergroenen.   

Wethouder Ben Nijboer: “De gemeente Raalte is een groene gemeente. Daar zijn we trots op! Om deze prachtige omgeving te versterken, hebben we bij het dagelijkse beheer, onderhoud en inrichting van de openbare ruimte veel aandacht voor groen, water, dieren en het klimaat. Ook werken we graag samen met onze inwoners. En dat is ook absoluut nodig. In onze gemeente is 61% van de grond binnen de bebouwde kom van inwoners of bedrijven. Alleen sámen kunnen we een verschil maken.’’

Ook Raalte verandert

Ook de leefomgeving in gemeente Raalte verandert merkbaar. Steeds vaker hebben we te maken met hevige hoosbuien of lange periodes van droogte. Daarnaast leidt langdurige hitte bij veel inwoners tot gezondheidsklachten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de verstening slecht is voor de gezondheid van mens, dier en natuur. De gemeente Raalte gaat samen met Stichting Steenbreek op verschillende manieren aandacht besteden aan deze onderwerpen en inwoners en ondernemers oproepen om in actie te komen.

Deelnemen

Benieuwd naar hoe jij kan helpen? Kijk dan op www.raalte.nl/klimaatsubsidie en Steenbreek.nl 

 

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *