“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag

In ons schrijfproject in samenwerking met De Linde schrijven leerlingen deze week een brief aan de koning. Natuurlijk gaan we er voor zorgen dat die brieven ook echt bij Willem Alexander terecht komen!

Interessant? Deel het artikel

ANP-45356123-min

Deze maand hebben we een dierbare gelegenheid in ons hart, namelijk de verjaardag van de koning op 27 april. De leerlingen van school VSO de Linde te Deventer stuurden spontane berichten naar Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander , waarin ze hun gevoelens en wensen wilden uiten, in de hoop dat deze bij Zijne Majesteit zouden aankomen
vandaag, vanwege deze speciale gelegenheid. De meeste leerlingen willen graag hun brieven aan onze koning schrijven en daarom publiceren we het grootste aantal brieven.

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Brief van Chaya

Hallo Willem Alexander, Ik vind het fijn dat u de koning bent want ik ken niet een andere koning zo als u, en Koningsdag wordt altijd zo leuk georganiseerd, en de activiteiten zijn zo als spijkerpoepen ei op de lepel dat soort dingen en wat er allemaal gebeurt in de wereld ik vindt dat u het zo goed oppakken me complimente daar voor
ook altijd zo leuk dit was de brief van mij groet chaya heijndijk.

Chaya heijndijk
Chaya Heijndijk

Brief van Diego

Beste koning gefeliciteerd met uw verjaardag,
Ik ben Diego, ik ben 15 jaar en ik woon in Olst, Ik ben heel blij als het konong dag is, en ik wil leuke speletjes doen, en naar kleedjesmarkt.
Doet u nog wat met koning dag?.. gaat u nog ergens naar toe? .. wat is uw favoriet muziek ?
Zal u ons bezoeken in Olst Overijssel ? Ik hoop u te zien en te laten zien hoe mooi het hier is, ik wil graag met u wandelen langs het vijver en de dierenboerderij, we hebben veel speeltuinen.misschien kunnen we samen gaan vissen, en ik zal u een narcisbloem uit onze velden geven, en ik hoop dat u ons bezoekt in onze klas op onze school VSO de Linde te Deventer, om te zien hoe mooi het hier is. Als u echt komt, zou u dan wat foto’s met ons willen maken?
Ik hou van Koningsdag en ik wil geen oorlog in Gaza en andere landen waar oorlogen zijn
hoe gaat het met jouw familie?
Met groeten van Diego Poeste.

Diego Poeste
Diego Poeste

Brief van Thijs

Goede dag Koning Ik ben Thijs, ik ben 16 jaar en woon in Deventer.
Gefeliciteerd met u verjaardag gefeliciteerd beste koning, ik vind Langs de Kraampjes en met de Trein te gaan.
Wat Vind u leuk om de doen als koning.? .. Wat is uw faveriete eten? .. Wat is uw Faveriete sport? .. Wat is uw Faveriete land.? Wat is uw Faveriete hobby, ik hoop dat u een fijne Koningsdag Heb en een fijne verjaardag koning, ik wens dat ik je een keer ontmoeten koning.
Ik ben blij dat u onze koning bent koning.
Groeten van uw famile en Queen Máxima en uw 3 dochters.
Groeten Thijs.

Thijs
Thijs

Brief van Raul

Dag koning willem Alexander, ik ben Raul ben 16 en woont in Deventer Overijssel, ik wens uw een fijne koningsdag en Verjaardag.
Wat gaat uw doen tijdens kongingsdag? In Emmen?
Wanneer gaat uw onze school keer bezoeken en onze stad Deventer en wanneer gaat u keer met ons keer ontbijten? dan spelletjes doen? en ik wil de benzine prijs omlaag gaat en de supermarkten prijs goedkooper gaat worden,
Nederland in de UEFA Nations League in deze zomer ik wens dat u de team gaat helpen om de winnen.
De palijs waar u woont vind ik heel mooi en de grote tuin, wat voor plantjes en bomen vind u mooi ?
Ik wil graag dat u mijn bericht leest zo dat ik hoop van uw antwoord krijgt,
En de hartelijke groeten van uw en de familie.

Raul
Raul

Brief van Humeyra Groep: Kowet

Beste Koning,
Ik ga volgende week Zaterdag op 27 April ga ik naar de Rommelmarkt. Ik zou het leuk vinden dat ik u daar ook zie.
Wat is uw lievelings dier? Mijne is een Kat, een Paard, een Puppy.
Wat is uw lievelings eten?
Mijne is Pizza Halal, Patat met ketchup, kipnuggets.
Hartelijke groeten aan u.

Humeyra
Humeyra

Brief van Djemy

Beste koning,
Ik ben Djemy Samake en ik zit op VSO de Linde Deventer en ben 12 jaar, ik zal wel graag van uw willen weten:
Wat doe uw in het dagelijks leven?
Zoals wat uw eet als ontbijt en avondeten,wat u doet per dag, en hoe is het om in het openbaar te gaan?Wat zijn uw rollen, Zoals wat uw mag doen, of uw speciale regels hebt, of wetten mag instellen?
Groetjes Djemy.

Djemy
Djemy

Brief van Berhane

Beste koning
Hoe gaat het, ik hoop dat het altijd goed met je gaat.
Hoe oud ben jij? .. en hoe oud zijn jou kinderen?.. hoe oud is jouwn vrouw?.. hHoe is het om koning te zijn?
Ik ben berhane
En ik ben goed in voetbalen, en ik ben goed in gamen, ik hou van fietsen, ik ben 13 jaar, ik heb 2 zusjes en 2 broers, en mijn zusjes houden van dansen, en dit was het al weer.
Hartelijke Groeten

 

Brief van Daniel en Halil

Beste koning beste willem alexander
In deventer komt er koning dag, een mooi taart staat in deventer,in de deventer komt er ook een mooie konning auto met groote stoelen in een koets,toen was in de feest allemaal leuke spelgoed en digitalle klokjes gekomen, we hebben er echt van genoten op het Koningsdagfeest.
Beste koning in het deventer.
Onze groeten aan u, en dank u.

Brief van Gerben

Beste koning,
Hoe is het met u? en met uw famili?, ik kijk ook altijd thuis radio 538 koningsdag, trauwens kent u scratch?
dat is eigenlijk een programeer app.
Wat is uw lievelings dier?
Ik houd van deze spellen en ben er goed in, hier op school hebben we ook leuke spellen, en onze school is prachtig!
Wat is uw huisdier? .. Ik hou van dieren, houd u ook van ze?
Ik wil dat de dieren blijven en dat de bomen ook blijven staan.
Groeten aan u en uw familie en ik hoop uwooit te zien.

Gerben
Gerben

Brief van Moustafa

Beste Koning, hoe gaat het met u en uw familie? Ik hou van u en wij vinden u een geweldige koning die vrede in de wereld en in Nederland liefheeft, we zien u op televisie veel werk verrichten. Is dat vermoeiend?
Wij op onze school doen veel activiteiten, en we doen veel sporten en leuke, vermakelijke spelletjes, en we hebben ook een heel mooi park waarin we spelen. Onze school is heel mooi.
Mag er nog meer dingen in alle speel tuinen zijn? En mag ook de belasting minder geld kosten? Politie is gratis maar dokter niet
En wat als mensen ziek zijn of ander sort dingen en hebben ze niet genoeg geld dus
Ik dacht mag dokter ook gratis zijn?
Groetjes moustafa.

Moustafa
Moustafa

 

Hasan Kaddour, journalist van Stichting Hier in Salland uit Olst is een ervaren en enthousiaste ‘verbinder.’ Voor VSO De Linde te Deventer en In combinatie met zijn platform Damast in Salland startte hij een project op om schrijven op school te stimuleren,Het project “Samen Schrijven” tussen Damast en VSO de Linde in Deventer, heeft als doel om de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de kans te geven om meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de studenten van de VSO Linde Deventer school op het gebied van schrijven, en om de studenten de gelegenheid te geven zichzelf te presenteren.Het team van VSO De Linde en de leerlingen gingen enthousiast aan de slag met het project, de leerlingen schrijven hun verhalen, gedichten en uit de verhalen wordt elke maand Er zijn één of meer verhalen geselecteerd gekozen en gepubliceerd in Damast In Salland ,

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over ““Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.