Sallandse vlinderfotograaf komt toch nog een Koevinkje tegen

Interessant? Deel het artikel

koevinkje

In het noorden van Salland werken dertig boeren mee aan het project van LandvanWaarde, wat er in het kort gezegd op neerkomt dat zij, in ruil voor hun inspanningen op het gebied van natuur, landschap en biodiversiteit beloond worden.

Door Emilio, de Sallandse Vlinderfotograaf

In opdracht van Natuur en Milieu Overijssel, in samenwerking met de Vlinderstichting, werden afgelopen zomer vlinders en kruiden geteld op boerenakkerranden in de omgeving van Raalte, Wijhe en Heino. De monitoring werd verzorgd door vrijwilligers, die in tweetallen werden ingezet. Eén van die vrijwilligers was ik.

Ik vond het een geweldige, leerzame, maar bovenal bijzonder leuke ervaring, het monitoren van akkerranden. Met een mix van scepsis en nieuwsgierigheid ben ik aan dit vlinderavontuur begonnen, waarbij het gemengde gevoel reeds bij de kennismaking met de boeren werd overtroffen door een hoeveelheid aan witjes die ik tegenkwam, op één van de looproutes in spe, bij één van de boeren. Ook de gastvrijheid “Oh, je mag gewoon langskomen hoor!” en “Je mag gerust door het weiland lopen!” heeft een diepe indruk op mij gemaakt.

De laatste jaren tref ik amper Koevinkjes aan op mijn vaste looproutes in Salland. Het zal u niet verbazen dat ik laaiend enthousiast was, toen ik tijdens het monitoren op één van de boerenakkerranden, een parend koppeltje Koevinkjes spotte. Deze algemeen voorkomende dagvlinder, kun je waarnemen van half juni tot begin augustus in één generatie.

De Sallandse Vlinderfotograaf maakt deze rubriek voor Salland Zoemt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.