Sallandse ondernemers: Sky Smoke Shop, geen coffeeshop, wel alle benodigdheden

Interessant? Deel het artikel

210722hasan
Sky Shop Raalte

Aan de Varkensmarkt in Raalte vindt u de Sky Smoke Shop. Een opvallende winkel in een gemeente waar coffeeshops ten strengste verboden zijn. Maar er worden achter de voordeur ook geen drugs verkocht. Wel allerlei dingen die je er bij nodig hebt.

Door Hasan Kaddour


Prachtige winkel

Als ik de winkel binnenkom, valt direct de elegantie op en de zachte en rustige verlichting.En iet te vergeten de vriendelijke glimlach van eigenaar “Ahmad Laila” die vanuit Damascus, als 16-jarige middelbare scholier Syrië verliet. Het was een lange en moeizame weg die hem leidde langs Algerije, Tunesië en Libië en vandaar de zee over naar Europa en uiteindelijk Nederland. Het land dat zijn toevluchtsoord wilde zijn, zijn plek voor een nieuw begin en een toekomst. Ahmad: “Ik heb geleerd van mijn moeilijke ervaringen dat alle pijnlijke gebeurtenissen die je doormaakt, je uiteindelijk meer motivatie geven om te slagen nadat de pijn verwerkt is.”

Toekomst opbouwen

En slagen, dat is Ahmad zeker van plan. Hij verenigde zich met zijn familie, leert de Nederlandse taal heel snel en is bezig hier diploma’s te halen. Elektrotechniek heeft hij al op zak. Over een jaar hoopt hij analist te zijn. Maar tegelijk wilde Ahmad ook onafhankelijk worden. Daarom zocht hij mogelijkheden voor een eigen bedrijf. Zijn broer die in de VS zit, bracht hem op het idee van de Sky Smoke Shop. “Die heeft daar ook zo’n winkel, dus kan hij mij van tips voorzien. En het is hier in Raalte een gat een de markt. Ik verkoop spullen waarvoor mensen eerder naar Zwolle of Deventer moesten.”

Producten

Is het niet gek rookgerelateerde artikelen te verkopen, terwijl de overheid roken terug wil dringen? “Ik probeer rokers juist te ondersteunen met stoppen! Met elektronische sigaretten bijvoorbeeld. En met producten waarin minder nicotine zit.” Ahmad denkt dat de winkel een succes wordt: Op zee had ik tachtig procent geluk om in leven te blijven. Dus mijn winkel zal ook vast en zeker overleven!”

Qua sfeer en verlichting zou je aan een coffeeshop kunnen denken. Er komen ook mensen aan de deur die dat vermoeden. “Sommigen denken van wel, maar de winkel verkoopt alleen speciale apparatuur daarvoor. Daar was vraag naar bij mensen hier in de regio, dus heb ik deze nu in het assortiment.

In de winkel is een aparte hoek voor e-sigaretten en wat je daar bij nodig hebt, zoals e-liquids. En in het deel van de smartshop zie je CBD, wietzaden, truffels, dat soort dingen. Er is ook een Shisha.

Ook een afdeling met vloei, tips, bongs, grinders en dergelijke.

Corona heeft het Ahmad niet makkelijk gemaakt. De winkel moest vier maanden na de opening al weer dicht. “En toen die weer open mocht, bleven mensen eerst ook nog weg. Want ze waren nog niet weer aan gewend dat ze overal weer naar binnen mochten. Maar nu begint het gelukkig weer te lopen. Steeds meer mensen weten dat ik hier zit. En steeds vaker hoor ik dat ze blij zijn dat ze nu niet voor deze artikelen naar een andere stad hoeven.”

Avondwinkel

Ik probeer ook een avondwinkel te worden (nadat enkele klanten me daartoe hadden aangemoedigd) en heb ik de gemeente om vergunning gevraagd. Maar die vinden dat het daar nog te vroeg voor is. Dat kan in de toekomst nog gebeuren.

Voor meer informatie kijk op: Internet of Instagram

 

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *