Sallandse gemeenten ondersteunen stichting Salland Boert en Eet Bewust

Interessant? Deel het artikel

eet en boert bewust

Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving. Door het gesprek met de omgeving aan te gaan, laten de ondernemers zien waar voedsel vandaan komt. Deelnemende boeren organiseren open dagen, ontvangen schoolklassen, openen een boerderijwinkel of geven bijvoorbeeld via social media een inkijkje in hun leven. Zo kun je als inwoner zien wat er speelt.

De gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn ondersteunen de werkzaamheden van de stichting met een bijdrage van totaal €9.166 per jaar voor 2021-2023.

Verbinding

Karin van der Toorn van Salland Boert en Eet Bewust: “De landbouwsector staat onder een vergrootglas. Vaak in negatieve zin. In Salland willen we juist het positieve van de landbouw laten zien. Wat doen we allemaal? Hoe ziet de toekomst eruit? We gaan een open gesprek aan en leggen in ‘gewone woorden’ uit wat er speelt op het platteland. We zetten samen met de deelnemende boeren in op verbinding.”

Boer Bewust Score

In Salland vind je momenteel 74 deelnemende bedrijven. Ze leveren een bijdrage aan de verduurzaming van de sector op gebieden als milieu, welzijn, dierengezondheid en energie. Karin: “De deelnemers zijn gecertifieerd door een onafhankelijke certificeerder met de ‘Boert Bewust Score.’ Van melkveehouder tot akkerbouwer en van varkensboer tot pluimveehouder: alle deelnemers zijn te herkennen aan hun Salland Boert en Eet Bewust bedrijfsbord bij hun erf.” Op www.sallandboerteneetbewust.nl vind je een overzicht van de deelnemende bedrijven.

Samenwerking

De stichting werkt samen met verschillende partijen binnen en buiten de landbouwsector. Karin: “Naast dat we ons op inwoners richten, gaan we de komende jaren ook uitbreiden richting recreanten, toeristen, horeca en bedrijven. Er liggen volop kansen. Door samen te werken hopen we in de toekomst ook nieuwe verdienmodellen te creëren in de landbouw. De bijdrage van de vier gemeenten is een erkenning dat we op de goede weg zijn, dat kunnen we goed gebruiken bij onze plannen.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.