Salland Zoemt: #natuurinjetuin ipv Natuurwerkdag 2020

Interessant? Deel het artikel

egel natuur herfst

De Natuurwerkdag van Landschap Overijssel gaat niet door. In plaats daarvan is dit jaar #natuurinjetuin gelanceerd. Daar sluit Salland Zoemt zich maar al te graag bij aan. Want alle achtertuintjes van Salland bij elkaar zijn het grootste natuurgebied dat we hebben. Als we het tenminste natuurlijk beheren.

Door Salland Zoemt

‘Natuurlijk beheren’ van je tuin is in deze periode van het jaar vooral ‘niks doen’. Dode takjes, zaadhuisjes, gevallen blad: je moet het er allemaal gewoon aan laten zitten en laten liggen. Het is voer voor vogels, een warm onderkomen voor egeltjes, insecten overwinteren er, wroeten de bodem luchtig en je organiseert ook nog eens je eigen compost. We zijn dat niet zo gewend een rommelige tuin, maar de natuur is er blij mee. En weet je, op die manier organiseer je ook de meeste vijanden tegen de eikenprocessierups.

Niets doen in je tuin, maar toch lekker aan de slag in de natuur. Daar had je de natuurwerkdag voor. De actie #natuurinjetuin geeft alternatieven: wat je wél kunt doen. Op www.natuurwerkdag.nl vind je allerlei tips om bijvoorbeeld zelf een insectenhotel te bouwen, een takkenril te maken van snoeiafval of bloembollen te planten in je tuin. Ook krijgen mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Natuurwerkdag korting op de aankoop van biologische bloembollen.

Op de website van Landschap Overijssel www.landschapoverijssel.nl/thuis staan ook leuke herfsttips, voor zowel binnen als buitenshuis. Van snoeiadvies en activiteiten met kids tot en met ‘groene’ boeken- en filmtips van onze medewerkers.

Neem eens een kijkje op www.natuurwerkdag.nl en op www.landschapoverijssel.nl/thuis en maak ook jouw achterban attent op deze alternatieve activiteiten.
Het belooft mooi weer te worden komend weekend; reden genoeg om lekker naar buiten te gaan!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.