Salland deze week: Zullen we de kantines vleesvrij maken?

Interessant? Deel het artikel

groente kantine vegetarisch
'@PX Here

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

In de kantine van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft kun je voortaan alleen maar meer vegetarisch eten bestellen. En in Amsterdam ga je binnenkort geen reclame meer tegenkomen van auto’s op fossiele brandstof.

Je zult zien dat dat soort acties uiteindelijk ook doordringen naar de rest van het land. Net als het rookverbod kan dat zo maar snel gaan als de geest een keer uit fles is. Achterliggende gedachte is dat we de aarde leefbaar moeten houden voor onze kinderen en kleinkinderen.

Vraag is of we moeten wachten op de randstad, de grote steden, dan de kleine steden, of dat we in Salland al maar vast zelf aan de slag gaan met anders eten en drinken, en dat we ook hier al maar vast bepaalde reclame’s verbieden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Salland deze week: Zullen we de kantines vleesvrij maken?”

  1. Avatar

    Inderdaad is het soms zo dat iets klein begint en dan als een olievlek zich verspreid. ( nu is OLIEvlek misschien niet het goede woord in dit verband, excuus )
    Maar ik ben het er volstrekt mee oneens, die aktie van de TU Delft. Het moet blijken uit het gedrag van de mensen of diezelfde mensen inderdaad het vega-alternatief prefereren. Eerlijk vergelijken, en maak het vleesprodukt desnoods duurder door de werkelijke kostprijs ( zoals die studenten ongetwijfeld kunnen uitrekenen ) door te berekenen. Dat laatste overigens van beide alternatieven.
    En lokaal bepaalde reclames verbieden: kansloos, letterlijk en figuurlijk. Wanneer Amsterdam dan zonodig het braafste jongetje van de klas wil zijn dan moet ze maar de hele binnenstad verboden verklaren voor alle vervoer, behoudens electrische en waterstof-auto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.