Salland deze week: Zullen we de kantines vleesvrij maken?

Interessant? Deel het artikel

ongeval auto

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Vorig jaar zijn er 47 mensen in Overijssel omgekomen in het verkeer. De helft op provinciale wegen. De helft van de verongelukten is ouder dan zestig. De cijfers zijn lager dan het jaar ervoor. Het was ook minder druk op de weg door corona. Lees hier meer details.

Door een ongeval?

De cijfers zeggen niet hóe iemand om het leven kwam. We weten dus niet of het verkeersongevallen betreft. Dat is wel jammer, want die informatie heb je natuurlijk wel nodig als je wil nadenken over verbeteringen. Je bent immers ook verkeersdode als je een hartaanval achter het stuur krijgt of als je als oudere een nare smak maakt met je elektrische fiets die je niet goed aan kunt. Dan moet je het kruispunt niet aanpassen.

Gedrag veranderen

Maar desondanks: moet je sowieso de wegsituatie wel aanpassen in verband met verkeersdoden? Zou het niet zo kunnen zijn dat de meeste ongevallen gebeuren door bumperkleven en te hard rijden? Dan komt het toch neer op gedragsverandering? En als je dat niet doet, tja…

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.