Salland deze week: Wil Raalte geen tiny houses of wil de politiek dat niet

Interessant? Deel het artikel

210517kees
© Pixabay

Deze week dwarrelde de discussie over tiny houses in Raalte neer. In buurgemeenten omarmen ze die hypotheekloze manier van bouwen omdat vooral jongeren op die manier een starterskans hebben. Op de enclave Raalte moeten sommige politici er maar niks van hebben.

De Stentor zette begin deze week voor- en tegenstanders van een plan met tiny houses in het buitengebied tegen elkaar op. Politici vinden er ook wat van: “Dat wil toch niemand?” riep BurgerBelangen. Maar ja, dat zei de Raalter politiek ook van De Flierefluiter en Omni Mobilae (nu Landtgoed), ANWB’s nummer 1 locatie voor kinderen en drukstbezochte trouwlocatie van West Overijssel.
Dat wil toch niemand? Alle omliggende dorpen en steden van Raalte willen het bijvoorbeeld wél! En anders dan de Stentor schrijft, lijkt ook GemeenteBelangen best voor te zijn.

Dat wil toch niemand…?

Dat wil toch niemand…? Of eigenlijk wel. Wij zijn eigenlijk wel benieuwd of niemand dat wil. Ben jij voor of tegen tiny houses op het platteland. En zou jij wel in en tiny house willen wonen. Stuur ons dan een mail of reageer hier onder.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

2 gedachten over “Salland deze week: Wil Raalte geen tiny houses of wil de politiek dat niet”

 1. Opinie in Salland
  Opinie in Salland

  Deze week plaatste LeveninRaalte een artikel van ons over Tiny Houses op haar facebook-pagina. Daar kwamen diverse reacties op binnen. Mensen gingen elkaar zelfs tippen.

  Refik Kose:
  Wat mooi zeg

  Jacomijn Heupink:
  Ik hou mij ook warm aanbevolen om in het buitengebied te gaan wonen in een klein huisje van ten hoogste 50m2. Er is ontzettend veel vraag naar deze alternatieve manier van leven die beter in lijn ligt met de omgeving en de natuur maar die net iets afwijkt van de gezette regels. Als burgerbelangen, of de andere partijen niet breder kijken zullen ze dat helaas niet zien / opmerken. Pas als je je erin verdiept gaat er een wereld voor je open, zoals dat met alles zo is. Hopelijk gaat dit binnenkort ook in Raalte veranderen

  Jonny Majchrzak:
  Raalte tjah wat is raalte nou…
  Is dat dat dorp met zo geweldig zwemparadijs.
  Of dat dorpje met een super mooi winkel centrum. Waar t oo zo gezellig is… lekker knus..
  Zo uitdagend…
  Jaaaa dat is t geweldige mooie raakte

  Rianne Otte:
  Gemiste kans voor raalte zelf, voor de jongeren, voor het probleem woningnood, te dure huizen, voor de anders denkenden/willen leven. Arrogant eigenlijk dat beleidsmakers zo denken voor anderen. Geef het een kans!

  Tineke Van Essen:
  Nou ik wil graag daarin wonen .

  Brigitta van Dartel:
  Tineke Van Essen lijkt mij ook wel wat

  Richard Kuik:
  Geen nood. Er was ook bijna niemand voor het mooie zonnepark aan de wijheseweg en ook die komt er gewoon.

  Gerben Kleinherenbrink:
  Richard Kuik daar waar ze de mega dijken al gebouwd hebben? Dacht dat er een buitenzwembad kwam

  Marian Vlierhuis:
  Er is vast veel animo voor…. ook in Raalte !

  Hetty Wijkstra:
  Nou graag!!!

  Gerben Voort:
  Jacomijn nog heel weinig draagkracht overal

  Mirjam Borger:
  Weet zeker dat er animo voor is! Daniëlle Borger

  Gerwie Roelofs:
  Die burgerbelangen moet over andere dingen praten waar zij wel verstand van hebben

  Judith Lilly:
  Ik ook zo graag

  Harold Bukowski:
  Enig waar je voor moet oppassen is dat al die patjepeeërs, het niet als 2e huis gaan inzetten, die lui gaan over lijken(woninglozen)! 😉

  Anne Feenstra:
  Jacomijn Heupink

  Wieke Derks:
  Jelle Derks

  Laura van der Weegh – Biesheuvel:
  Fransien Melenhorst

  Gerben Kleinherenbrink:
  Als ze dit bouwen? Denk dat er heeeeel veeel interesse zou zijn!! De woning tekort in de gemeente en buiten de gemeente is enorm namelijk… juist een gaaf initatief toch om zoiets te bouwen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.