Salland deze week: welke Sallander moet er in het kabinet?

Interessant? Deel het artikel

dadema

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Nl Greenlabel en Stichting Steenbreek zijn er uit. Louise Vet moet de nieuwe minister van Openbare Ruimte worden. De bioloog en hoogleraar evolutionaire ecologie is volgens hen de beste persoon om politiek de centrale regie te nemen bij de aanpak van de klimaatproblemen. Voor die functie horen we ook geregeld Marjan Minnesma (foto) genoemd worden, de voorvrouw van Urgenda, die via de rechter RutteIII er op wees dat het kabinet zich niet aan haar eigen wetgeving hield.

Salland is belangrijk

Als we het over ons klimaat hebben: Salland wordt proefgebied voor biologische landbouw. Is dat eigenlijk niet een essentieel argument een Sallander in het kabinet te hebben? Sowieso: Zwolle als overloop voor de Randstad, De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal als een van de grootste natuurgebieden van het land, de driehoek Deventer-Zwolle-Nijverdal als een soort van kruispunt tussen Noord-Zuid en West-Oost?

Reden genoeg om meer menskracht op het Haagse pluche te hebben. Toch? Maar wie?
De foto boven dit artikel berust op louter toeval 😉

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.