Salland deze week: Van een windmolen op het industrieterrein heeft toch niemand last?

Interessant? Deel het artikel

nieuwleusen windmolen eigen foto

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

In Rijssen-Holten stoppen ze voorlopig de discussie over windmolens. Geen draagvlak.

Maar is dat niet een beetje gekkigheid? We moeten over op groene energie, dan kun je toch niet verstek laten gaan? Al helemaal niet in een gemeente waar het gros het geloof als zekerheidje ziet. Dan ben je dus hier om te hoeden over de aarde van de vader, zijn zoon en hun gezamenlijke heilige geest!

Klimaat verandert

Kijk, het weer bewijst al jaren dat het verkeerd gaat met het klimaat. Niet zo zeer verkeerd voor de aarde, die redt zich ook wel bij heel andere temperaturen. Maar meer dat er hier een klimaat ontstaat waar wij als mens niet zo veel meer te zoeken hebben. Dat begint bij de evenaar, daar krijg je al over en jaar of tien door hitte onleefbare gebieden en dus volkeren die op drift gaan naar meer bewoonbare plekken. Steeds meer delen van de aarde zullen onleefbaar worden. Het zij door hitte, hetzij door overstromingen.

CO2 van dertig jaar geleden

En dat komt door de CO2 die we dertig jaar geleden uitstootten. De CO2 van nu, daar hebben we over dertig jaar pas last van. Als je weet dat de CO2-uitstoot zich tot 1960 in een heel langzaam stijgende lijn laat tekenen, maar sinds zestig jaar gedraagt als een snel opkrommende lijn (die lijn laat zich vergelijken met een hockeystick), dan weet je ook dat de verandering van het klimaat van nu, nog maar het begin is van de narigheid.

Daarom het klimaatakkoord

Daarom sloten bijna alle landen het klimaatakkoord van Parijs.
Daarom heeft Nederland allemaal regionale energie strategieën laten maken.
Daarom moeten alle dorpen van Salland in 2030 voor de helft hun eigen groene energie opwekken en in 2050 helemaal over zijn op groen.

Molens op industrieterrein

Dat is allemaal niet zo moeilijk, behalve dan als je niks doet en alles tegen houdt.
Is het eigenlijk niet gewoon een heel goed idee om op de industrieterreinen van Salland overal grote windmolens neer te zetten? Als het goed liggen die terreinen al op beschermende afstand van andere bebouwing, woont er bijna niemand en is de natuur al teruggedrongen.

Hoe makkelijk kan het zijn!

En in Rijssen-Holten, daar mogen ze straks niet meer meebeslissen als het over waar we de op drift geraakte volkeren van de evenaar onder gaan brengen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.