Salland deze week: stel minimale eisen aan natuurinclusief bouwen

Interessant? Deel het artikel

grote markt plas

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Nieuwbouwwijken knallen uit de grond. Rondom het Raalter Hoftheater, in Luttenberg, in Heino, in Olst, in Wijhe: in hoog tempo wordt er gebouwd. Natuur en Milieu Organisaties willen dat de komende regering een standaard formuleert voor natuurlijk bouwen: minimale eisen waaraan een woonwijk en waaraan huizen op duurzame wijze moeten voldoen. Grote bouwbedrijven staan achter dat initiatief, groene investeerders ook. Ze willen een gelijk speelveld voor iedereen, zodat een gemeente of bouwer niet meer wegkomt met een duurzaam-label terwijl er niet meer gedaan wordt dan wat boompjes laten staan en een bijenhotel plaatsen.

Lijkt wel een goed plan. Toch?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.