Salland deze week: oudejaarsbingo kan begin van iets moois zijn

Interessant? Deel het artikel

bingo

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Op oudjaarsavond kun je meedoen aan een bingo van de gemeente Raalte. Raalte lijkt zich daarmee een steeds bredere rol in de samenleving toe te eigenen. Ze is al een eigen nieuwskanaal begonnen (buiten de eigen lokale omroep om) en nu organiseren ambtenaren ook al een bingo (meld je hier aan!). Met grote prijzen als tv’s.

Achterliggende gedachte is jongeren van de straat te houden. De cafe’s zijn dicht en vuurwerk is verboden. Dus dan moet je wat. We durven zo maar te voorspellen dat bingo nou juist niet iets is waarmee je deze jongeren iets om handen geeft. Maar dat kunnen we natuurlijk mis hebben. We gaan het meemaken.

De bingo roept ook een discussie op over de rol van de overheid. Moet een gemeente zo’n bingo organiseren? Nee toch? De gemeente moet de samenleving stimuleren dat te doen. Je kunt dan de bingo helpen tot stand te komen, maar zelf doen??? Dan gaan al die ambtenaren nòg drukker worden!

In ‘An offer you can’t refuse’ van Steven van Belleghem staat een mooi ondernemersvoorbeeld van een bingo uit Voorhout. Luigi’s Café bedacht al gelijk tijdens de eerste lockdown een online bingo. Kaartjes kun je kopen voor 12.50 euro. En prijzen zijn allemaal van lokale ondernemers. Op de vaste vrijdagse bingo-avond doen al meer dan 600 mensen mee. Luigi’s Café verdient lekker geld, maakt zich onsterfelijk bij stamgasten, bindt massaal nieuwe klanten aan zich en helpt lokale ondernemers met al die prijzen.

Kijk, zo’n bingo kan heel mooi zijn! Maar dat moet je de samenleving laten doen.
Toch?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.