Salland deze Week: optoppen die flatjes!

Gewoon twee verdiepingen bovenop de Lijsterbesflats in Raalte en je vergroot het woningareaal aanzienlijk. Zonder dat je extra grond nodig hebt.

Interessant? Deel het artikel

optoppen, flat, verdieping

Of we eens aandacht aan het fenomeen ‘optoppen’ wilden besteden. Tuurlijk wel!

André Thomsen is een gepensioneerde professor bouwkunde van de TU Delft, die bepleit om op flats van vier hoog twee verdiepingen erbij op te zetten. Thomsen ziet alleen maar voordelen. In plaats van veertig adressen in zo’n flat heb je er dan ineens zestig. Omdat je bij vier geen lift nodig hebt en bij zes wel, krijg je ineens ook veel meer woningen voor ouderen. En je hoeft niet eerst te slopen voordat je nieuw bouwt. Waarom zou je. Als een woning goed is en je onderhoudt hem goed, kan die veel langer mee dan we nu gewend zijn er mee te doen.

Thomsen: gebouwen zijn geen wegwerpproducten, bij goed onderhoud en periodieke renovatie kunnen ze eindeloos blijven staan.

Optoppen noemen ze dat, twee verdiepingen toevoegen aan een vierverdieping tellende flat. Als je er nu mee begint kun je er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken landelijk in een jaar of vijf ongeveer 100.000 woningen mee verdienen. Vooral woningcorporaties moeten dan aan de bak, want zij hebben het gros van deze flats op hun naam staan.

Wij hebben Salland Wonen om een reactie gevraagd en deze vraag ook in de politieke arena van Salland uitgezet. Antwoorden volgen later.

optoppen, flat, verdieping

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.