Salland deze week: Laat de rechter dan ook maar iets over roundup zeggen

Interessant? Deel het artikel

'@screenshot de zaak shell

De rechter heeft in de week dat de bedenker van Rupsje Nooit Genoeg overleed, gezegd dat Shell veel sneller CO2-uitstoot moet verminderen. Kort samengevat: om de mensheid te redden.

Shell zelf wil de tijd er nog voor nemen, maar de CO2 die we nu uitstoten heeft pas effect over dertig jaar. De klimaatrecords die we nu iedere maand vestigen komen van de CO2 van dertig jaar geleden. “En nu is het afgelopen” zei de rechter tegen Shell.

(Overigens is dit een prachtige documentaire over Shell, waar we om de oren krijgen dat we ook wel eens naar ons eigen gedrag mogen kijken als de wereld leefbaar willen doorgeven.)

Eerder werd de overheid ook al door de rechter verplicht zijn eigen wetten na te komen.

Qua bestrijdingsmiddelen leven we in een deel van Salland ook met oogkleppen op. Raalte heeft geen gewetensbezwaar van roundup, bloembollenkwekers vragen kinderen onkruid tussen het gif vandaan te halen en de voorzitter van bestuur van IJssellandschap geeft niet thuis als we vragen naar waarom ze roundup niet verbieden op hun honderden hectaren landerijen die ze in beheer hebben. Intussen krijgt de relatie tussen Parkinson en Alzheimer ten opzichte van bestrijdingsmiddelen steeds meer voet aan de grond.

Wordt het niet de hoogste tijd hier de rechter ook maar een oordeel te laten vellen?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.