Salland deze Week: journalisten zijn voorstander van de oude landbouw

Interessant? Deel het artikel

salland deze week screenshot

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Traditionele boeren schermen vaak met dat ze overal de schuld van krijgen. Intussen blijven ze kruiden doodspuiten, putten ze de bodem uit met kunstmest en blijken hert niet zo nauw te nemen met mest-regels

Dat ze een stem krijgen met ‘wij hebben het altijd gedaan’ en dat lokaal de problematiek van stikstof en fosfaten niet of nauwelijks aan de orde komen, heeft ook te maken de lokale journalistiek en wat daar nog van over is. Naast het doorplaatsen van persberichten van de gemeente zijn de eigen geschreven verhalen in het weekblad meestal van broodschrijvers die hun geld ook verdienen met ‘journalistiek’ in de boerenblaadjes als Nieuwe Oogst en Veldpost. Van hen zul je niet lezen dat we naast die tachtig procent export van voedsel, zeventig procent van ons eigen voedsel importeren.

Van de Stentor zou je een iets neutrale opstelling verwachten. Dat je ook een beetje meer ‘het andere verhaal’ leest. Maar uit de stelling die ze hun digitale lezers voorleggen over de op handen zijnde boerenacties blijkt anders. Je kunt aan de keuzemogelijkheden de voorkeur van de journalist aflezen.

De stelling is: Weer boerenprotest, ik geef ze groot gelijk.
En de keuzeopties:
– Eens, de boeren moeten stevig opkomen voor hun bestaansrecht
– Ze mogen best protesteren, als ik er maar geen last van heb
– Boeren moeten hun mond houden en meewerken aan de stikstofreductie
– Ik twijfel

Om het aantal voors en tegens in evenwicht te brengen stellen we een vierde optie voor:
– Boeren mogen gerust weer met de trekken het pad op, maar dan moeten ze de gifspuit wel aankloppelen, zodat het land kan zien wat er op het platteland gebeurt.

Is dat een goed plan?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.