Salland deze week: Hulde aan familiebedrijven

Interessant? Deel het artikel

Eddy van Hijum
Eddy van Hijum

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Sallandse economie. Twee van de drie bedrijven is een familiebedrijf. Ze dragen voor 35 procent bij aan de inkomsten van de streek. Die cijfers gelden voor de hele provincie, maar op het platteland van Salland zijn de cijfers nog een stukje gunstiger, omdat in de steden de grotere bedrijven gevestigd zijn. In veel plattelandsgemeenten is het omgekeerde waar. Daar zijn familiebedrijven oververtegenwoordigd en vind je relatief meer kleine bedrijven.

Meeste vrouwen in Olst-Wijhe

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In Overijssel zijn de familiebedrijven goed voor 188.000 banen, dat is een derde van de banen. Landbouw, horeca en transport zijn de grootste leveranciers. Bij familiebedrijven hebben de mensen vaker een volledige baan. En als je kijkt naar vrouwen in dienst is Olst-Wijhe (45%) Overijssels koploper (gedeeld met Losser en Enschede).

Gedeputeerde Eddy van Hijum (ook al Sallander) ziet in die cijfers het welslagen van provinciaal beleid. Het lijkt ons hoe dan ook reden op lokale bedrijven te blijven focussen. Dan weet je wat je hebt en ze lopen je ook niet zo maar weg.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.