Salland deze Week: hondenbelasting is zo gek nog niet

Interessant? Deel het artikel

hondenpoep

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

In Olst-Wijhe overwegen ze hondenbelasting opnieuw in te voeren, omdat ze linksom of rechtsom geld moeten binnenharken. Er zijn grote tekorten, veroorzaakt door dom beleid *) van de rijksoverheid, maar je weet dat je de mammoettanker in Den Haag niet makkelijk van koers doet veranderen. Dus moet je de tering naar de nering zetten. Hondenbelasting is zo’n kans. Je bent vrij om een hond te nemen, dus ook vrij er om er niet een te nemen. En hoe dan ook veroorzaken die beesten overlast. Dat mag je best belasten. Of niet…

*) We vinden dat je wel van dom beleid beleid mag praten als gemeenten een boete moeten betalen als ze niet meer dan 100.000 inwoners hebben. Dat had minister Plasterk destijds bedacht omdat hij inzette op supergemeenten van minimaal 100.000 inwoners. Die wet is er nooit gekomen, maar ‘ze’ hebben vergeten de boete dan ook maar niet in te voeren die daar bij hoorde voor gemeenten die niet opschaalden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.