Salland deze week: heeft jouw school de ventilatie op orde

Interessant? Deel het artikel

ventilatie

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Vertrouw er maar op dat het goed is, zei de HBO-baas tien maanden geleden tegen een personeelslid toen die vroeg of de ventilatie wel op orde was. Daar was een niet verder openbaar te maken rapportje over. Allemaal dik voor elkaar. Inmiddels weten we veel meer over corona. Dat het niet via objecten verspreid wordt, op korte afstand via grote druppels, maar met aerosols ook gerust via de ventilatiesystemen naar andere ruimtes.

Dat betekent nogal was. Moet je alle ventilatiesystemen op scholen en kantoren vervangen. Wellicht omdat dat bijna niet te doen is, wordt daar nog niet zo de alarmbel geluid. Net als destijds met mondkapjes. Die waren pas noodzakelijk toen er genoeg van waren. Nu krijg je er zelfs een bekeuring voor als je er niet eentje op hebt.

Studenten van Windesheim zijn voor ons een dossier begonnen over die ventilatie. Daar blijkt uit dat scholen sowieso vaak ziekmakend zijn. Iedere week een aflevering.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.