Salland deze week: geen megastal, ‘de markt’ loste het op

Interessant? Deel het artikel

megastal marienheem

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Raalte was er twee jaar geleden door in verlegenheid gebracht. Straathof, een varkensboer met een reputatie die hem in Duitsland een beroepsverbod opleverde, kocht op steenworp afstand van de kern van Mariënheem een varkensstal en wilde er een megastal bouwen. “Kunnen we niks aan doen” zei de gemeente. Maar de markt heeft ‘dat varkentje gewassen’. De stallen zijn gekocht, worden gesloopt en er komen (vast heel grote) huizen voor terug. Rood voor rood heet dat: lelijke stallen slopen en mooie villa’s er voor terug zetten. Een mooie kans voor rijke mensen om op het platteland een stulpje te bouwen, een andere manier om aan bouwgrond te komen is er niet.

De markt heeft Mariënheem dus voor een ramp behoed, daar waar de politiek dat niet deed. Vraag rijst dan door wie we bestuurd worden. Door de politiek of door de markt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.