Salland deze week: de markt in het centrum

Interessant? Deel het artikel

groen kennisnet groentemarkt

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

GemeenteBelangen Raalte wil de markt weer naar het centrum van Raalte. Een geluid dat menig Raaltenaar aangenaam in de oren zal klinken. Vooral de Raaltenaren die destijds al inzagen dat verhuizen van de markt naar een kale parkeerplaats aan de rand een onaangename gedachte was. Maar het moest, want de Grote Markt – en de gebouwen eromheen – moesten gemoderniseerd. De groep die tegen die nieuwe Grote Markt en haar hoge lelijke gebouwen rondom waren zou voor een belangrijk deel nog wel eens dezelfde groep kunnen zijn die de markt in het centrum had willen houden. Een kwestie van twee soorten gezond verstand die botsten, boerenverstand van de een dat haaks op het boerenverstand van de ander stond. Ook in die tijd kwam je er dan niet met participatie.

Alleen, de markt nu terughalen om het centrum gezellig te maken, zoals GB voorstelt… ’t Is maar een ochtend in de week markt hè? En hoe reëel is het nog tussen de betonnen uitstraling van het Raalter centrum nog weer enige gezelligheid te winnen?

Maar gezellig kan een markt zeker zijn: kijk naar die van Heino, of van Olst. In Olst, daar hebben ze lef: is gewoon iedere vrijdag het centrum, de hoof verkeersaders van het dorp, gewoon afgesloten omdat er markt is. Tussen allemaal historische panden in. Machtig mooi.

Toch?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.