Salland deze week: carbidgewonden niet welkom in ziekenhuis

Interessant? Deel het artikel

carbid

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Vuurwerk is dit jaar verboden. In het echt omdat we die gewonden er niet bij kunnen hebben in het ziekenhuis tijdens de jaarwisseling. Maar officieus natuurlijk omdat het compleet onhoudbaar is de nacht van oud op nieuw in een oorlogszone te veranderen waarbij doden en gewonden vallen en dronken landgenoten voor miljoenen de vernieling in helpen. Je moet wel goed gek zijn als je dat toestaat en goed keurt.

Carbid is geen vuurwerk, zegt ondermeer Raalte en om de een of andere duistere reden wordt dan ‘traditie’ erbij gehaald om carbid schieten te gedogen. Maar carbid schieten is helemaal geen traditie. Veertig jaar geleden werd het zo goed als nergens gedaan. Het is er de laatste jaren bij gekomen omdat jongeren van het platteland dat wel mooi vinden: lekker de hele dag bier zuipen en dan af en toe zo’n deksel van de bus knallen. Om het nieuwe jaar in te gaan met oorsuizen en een lever naar de kloten. Mooie traditie.

Verbieden is ook al zo wat. Daarom stellen we voor carbid schieten niet te verbieden, maar bij ongevallen ben je niet welkom in het ziekenhuis. Is dat wat?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.