Salland deze week: bladblazers verbieden

Interessant? Deel het artikel

blad blazen

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Bladblazers zijn ook dit jaar niet aan te slepen. Want het blad valt. En het waait lekker. Met hark en bezem krijgen we dat spul tegenwoordig niet meer bij elkaar. Voor onze lichaamsbeweging gaan we naar de sportschool. Dus kiezen we er voor in de benzinedamp van zo’n blazer het blad op een hoop te krijgen. En van daar kan het in de door de gemeente neergezette bladbakken verzameld worden.

Gekkigheid toch? Blad is natuur. Het dekt de bodem af, geeft grondleven kans de winter door te komen en verandert in de lente vanzelf in compost. Laten liggen zou je zeggen, niks aan doen.

Dus als die bladblazers nog het goede doel dienden, maar dat ik ook helemaal niet zo. Verbieden dus maar. Of dat we ons gezonde boerenverstand gebruiken. Dat kan natuurlijk ook.

Toch?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

2 gedachten over “Salland deze week: bladblazers verbieden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.