Salland deze Week: Bij SV Raalte zijn ze niet minder gaan sporten tijdens en na corona, maar juist meer!

Door corona was het niet zo makkelijk te sporten. Wandelen, dat wel gewoon door kon gaan, nam daarom een vlucht. Maar veel sportverenigingen hebben leden zien vertrekken tijdens corona en die lijken nu niet zo maar meer terug te komen. Bij de voetbal van SV Raalte valt dat reuze mee.

Interessant? Deel het artikel

voetbal

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.

Nederland is minder gaan sporten door corona. NOC*NSF concludeert dat na een rondje langs de velden. HierinSalland vangt die geluiden ook op. Een handbalteam van vriendinnen dat tijdens corona stopt en het daarna niet weer aan de praat krijgt. Maar aan de andere kant: er wordt wel meer gewandeld.

Refik Köse is jeugdcoördinator bij SV Raalte en op de vraag of zij ook last hebben van minder sporten en minder leden door corona zegt hij: “Bij ons is dat juist andersom, wij hebben tijdens en na de corona méér leden gekregen. Wij hebben tijdens corona extra activiteiten georganiseerd, misschien dat het daarom komt. Vooral bij de jongste spelers vanaf 4 jaar oud hebben we meer nieuwe leden kunnen inschrijven. Bijna twee elftallen!

Bij het organiseren van extra activiteiten heeft SV Raalte zich niet alleen bij voetballen gehouden. Refik: “We zijn ook wezen zwemmen en hebben groter uitgepakt met Sinterklaas. Maar ook met voetballen kun je anderen dingen doen dan een wedstrijdje spelen. Demy Goedkoop organiseerde clinics voor de jeugd, waar ook trainers weer een voorbeeld aan konden nemen, ze kregen op die manier ander oefenmateriaal aangeboden. Om daar specifiek aandacht voor te hebben, is voor de jeugd een hoofdtrainer aangesteld. Die zorgt voor het voetbaltechnische verhaal, dus als we over vijf jaar die corona ver achter ons hebben gelaten zul je zien dat we bij SV Raalte ook nog eens een veel hoger voetbalniveau bereikt hebben. Kiek mar uut Rohda! 😉

Refik dankt de vele vrijwilligers die al die activiteiten mogelijk maken. “Zonder heb kun je dat natuurlijk allemaal niet doen. Dat geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid peutervoetbal aan te bieden voor jochies en meisjes van 4 en 5. Die stromen dan later weer door. Alles met elkaar hebben we voor iedere leeftijd meerdere teams, bij de senioren zelfs acht teams. En laten we ons damesvoetbal niet vergeten.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *