Salland Café over biodiversiteit gemist? Bekijk het filmpje of lees het verslag

Interessant? Deel het artikel

salland cafe

Donderdag 5 maart was het Salland Café ‘Salland zaait!’. Er is veel interesse voor biodiversiteit en er kwamen dan ook rond de 150 man op af. Een volle bak in Ut Huus in Olst.

Door De Kracht van Salland

De avond begon met een uitleg over de biodiversiteit in Salland. We hoorden hoeveel diversiteit er in het landschap van Salland zit, van het IJsseldal tot de Sallandse heuvelrug. In het IJsseldal is er veel vochtige grond en daar leven veel libellen. Op de heuvelrug is de grond juist heel droog met veel zand en heide. Ook komen er vogels en dieren voor die op andere plekken soms verdwenen zijn. Veldbioloog Evert Ruiter gaf uitleg over bonte bloemstroken. Biologen zijn niet blij met bloemstroken van niet-inheemse planten, die de inheemse planten in de weg staan, en niet veel betekenen voor de insecten en de dieren.

Pitches
Alle 14 pitchers mochten spreken. Met een kookwekkertje werden de 2 minuten bijgehouden. De pitchers legde uit wie ze waren, waarvoor ze stonden en wat ze in de workshop gingen vertellen of wat hun vraag voor in de workshop was.

Workshops
De groep ging in kleinere groepjes uit elkaar voor de workshops. Het publiek kon zelf kiezen van welke pitcher ze meer wilden horen, of met wie ze hun eigen informatie wilde delen. Hierdoor ontstonden er grote en kleinere groepjes. In deze groepjes werd veel informatie uitgewisseld, door de pitcher maar ook door de rest.

We sloten af met een gezellige netwerkborrel. Ook hier werd weer veel informatie uitgewisseld en ontstonden er interessante gesprekken.

Bekijk het filmpje van de bijeenkomst (2 minuten, 2 seconde).

Naar een YouTube filmpje

Meer informatie over de pitches

De sprekers:

Subsidiemogelijkheden
Tijdens de avond was er een overzicht beschikbaar van subsidiemogelijkheden (pdf, 90 KB) om de biodiversiteit te stimuleren.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.