Sabine Tielenius Kruythoff nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Salland

Interessant? Deel het artikel

210903PxHere

Nieuwsgierigheid en verbinding

Vanaf 1 september 2021 heeft de Bibliotheek Salland een nieuwe directeur-bestuurder. Sabine Tielenius Kruythoff neemt het stokje over van Frederique Westera, die vertrekt naar de bieb van Hengelo-Hof van Twente-Oldenzaal.

‘We hebben een fantastische bibliotheek, volop in beweging: daar mogen we in Salland enorm trots op zijn’, zegt Tielenius Kruythoff. ‘De bibliotheek van nu is onvergelijkbaar met de bibliotheek van tien jaar geleden. Natuurlijk lenen we nog steeds boeken uit. Dat zullen we altijd blijven doen: boeken op papier, e-books, digitale informatiebronnen, om van te genieten en te leren.’

De bibliotheek van nu en de toekomst is de place to be, vervolgt Tielenius Kruythoff. ‘Met informatiepunten, cursussen en stopcontacten. Jong en oud kan er terecht voor hulp bij taal, lezen en, heel belangrijk, digitale vaardigheden. Onze maatschappij vraagt van iedereen dat hij of zij online zijn zaken kan regelen: toeslagen, DigiD, communicatie met de overheid, noem het maar op. Mensen daarbij ondersteunen en ze helpen een leven lang te blijven leren, dat is tegenwoordig een van onze belangrijkste taken als bibliotheek.’

De Bibliotheek Salland is de naam van een grote bibliotheekorganisatie in drie gemeenten in midden-Overijssel: Raalte, Olst-Wijhe en Ommen. Elke gemeentekern heeft een volwaardige bibliotheek en daarnaast zijn er servicepunten in kleinere kernen. Na fusies in 2016 en 2020 staat er nu een solide organisatie met 25 professionele experts en alles bij elkaar meer dan 300 vrijwilligers. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk voor boekenliefhebbers, jeugd en jongeren, laaggeletterden, mensen met Nederlands als tweede taal, digitale cursisten en ga zo maar door – in een gebied met 73.000 inwoners.

Sabine Tielenius Kruythoff werkt sinds 2013 bij de Bibliotheek Salland. De laatste jaren leidde ze de afdeling Jeugd & Onderwijs. Ze verheugt zich erop om als directeur-bestuurder samen met het team van medewerkers en vrijwilligers de Bibliotheek Salland verder te ontwikkelen. ‘Daarbij draait alles om nieuwsgierigheid en verbinding. We willen begrijpen wat onze bezoekers beweegt, wat een ander wil. Onderzoeken wat er nog meer kan, denken in mogelijkheden. En we zoeken de verbinding, met onze bezoekers en met elkaar.’

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.