Ruil je oude koelkast in voor gratis perenbomen

Interessant? Deel het artikel

koele peer

Heb je een oude koel- of vrieskast? Breng hem naar de stort en krijg er vijf perenbomen gratis voor retour. Met die actie hoopt Koelepeer een dubbelslag te slaan: energie vretend witgoed naar de stort en vruchtdragend groen terug de wijk in.

Salland is in de ban van perenbomen. Door covid zitten kwekers er mee in hun maag. In plaats van ze weg te gooien worden ze gratis uitgedeeld. Duizenden perenbomen vinden zo hun weg naar achtertuintjes. De leveranciers lieten ons weten er zelfs liever geen aandacht meer voor te krijgen, omdat er veel animo is.

Dubbelslag

Maar er zijn nog wel andere opties om aan een perenboom te komen, aan vijf perenbomen zelfs. Door jouw oude koelkast weg te brengen naar de stort. Daar maak je dan een bewijsfoto van en die stuur je op naar koelepeer. Krijg je vijf boompjes. Een dubbelslag, of eigenlijk nog veel meer slagen.

Een oude koelkast vreet vaak zoveel stroom dat je een nieuwe binnen vijf jaar terug verdiend hebt op de stroomkosten.
Een perenboom is groen en zorgt dus voor het omzetten van CO2 in zuurstof. Maar die perenboom geeft ook lekkere natuurlijke schaduw in je tuin, zodat je straks bij 30 graden nog een beetje fatsoenlijk buiten kunt zitten. En over een paar jaar eet je in de herfst dan lekker van je eigen peren.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.