“Roundup doodt ook in Nederland huisdieren”

Interessant? Deel het artikel

hond

Als je roundup te weinig verdunt gaat een hond er dood aan. In Zuid Afrika drenken inbrekers daarom hondenvoer in roundup om honden uit te schakelen. Leonieke Kruit uit Wijhe schreef daar over op DuurzaaminSalland. Als reactie kreeg ze bijval. Ook in Nederland sterven huisdieren aan roundup.

Uit onze mailbox

“Wat dat Roundup betreft, ik heb zelf ervaren dat dat dodelijk is voor huisdieren. In de jaren ’80, we woonden toen in Druten, is een van onze honden, toen zij ca 10 maanden oud was, plotseling gestorven. Binnen 2 uur ging zij van speels naar doodziek en overleden. We waren nog met haar naar de dierenarts gegaan, maar dat heeft ze niet gehaald. De dierenarts kon alleen nog constateren dat ze net aan een hartstilstand was overleden. Sectie wees uit dat de oorzaak Roundup was. Diezelfde ochtend zijn er nog 4 honden en een kat op dezelfde manier gestorven in onze buurt. Dat is door de politie etc. onderzocht. Zij bleken allen uitgelaten te zijn op hetzelfde stukje gras. We kregen toen te horen dat het hoveniersbedrijf, ingehuurd door de gemeente, die ochtend daar met Roundup gewerkt had. Het vermoeden was dat ze ergens het overschot neergegooid hadden en dat alle dieren daar wat van binnen gekregen hebben, met de dood als gevolg.
Wij hadden toen 2 jonge honden. Toen ze werden uitgelaten wilde er eentje niet op het gras lopen. Die heeft dus niets binnengekregen en werd dus niet ziek. Onvoorstelbaar dat dat spul nog steeds verkrijgbaar is

De politie heeft de zaak onderzocht en heeft ook met ons gesproken. We zouden nog de einduitslag van het onderzoek te horen krijgen, maar we hebben nooit meer iets gehoord. We zijn er niet meer achteraan gegaan. Destijds dachten we, we krijgen er onze hond toch niet mee terug.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.