Rode bankjes Blekkerhoek weer geopend in Raalte

Na een jaar van voorbereidingen is het eindelijk zover: De rode bankjes, naast de pluktuin in de Blekkerhoek, zijn in ere hersteld. Op donderdag 22 juni vond de heropening plaats.

Interessant? Deel het artikel

agnes 230625 rode bankjes pluktuin

De officiële opening vond plaats door wethouder Breun Breunisse van de gemeente Raalye, Marijke Kool, bestuurder van wooncorporatie SallndWonen en leden van de Werkgroep Blekkerhoek

Voorafgaand aan de officiële opening om 17 uur gaven Linda en Monique rondleidingen door de pluktuin en waren er tuincoaches aanwezig, die plantjes uitdeelden en je konden adviseren hoe je eigen tuin te vergroenen.

 

Hulp gevraagd bij voortbestaan Pluktuin Blekkerhoek.

De pluktuin krijgt nu niet de aandacht en verzorging die deze verdient. Hierbij een oproep aan wijkbewoners om je samen in te zetten om hier de nodige aandacht aan te geven. We zien vele mensen genieten van de pluktuin en er wordt al weer volop geoogst van de vele bessen, bloemen en kruiden.

Praktijkklassen van het Carmel College helpen regelmatig met snoei en onderhoudswerk en nu het zo hard groeit is er een aantal uur per maand aandacht vereist. Dit hoeven dus maar enkele uren per jaar zijn als het met meerdere mensen uit de buurt opgepakt wordt. De initiatiefnemers wonen nu in andere gemeentes en kunnen dit niet blijven dragen.

Wil jij hierin bijdragen en zorgen dat de pluktuin behouden blijft? Stuur een e-mail naar post@raalteplukt.nl en wij brengen jullie met elkaar in contact.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *